Ploaie de culori, la Colours Festival Chapter II

de |

Ploaie de culori, la Colours Festival Chapter II.

Cel mai așteptat eveniment din Oradea, ce anunță începerea oficială a verii Colours Festival Chapter II, sau Festivalul Culorilor. Muzică, culoare și distracție sunt cele trei cuvinte cheie folosite de tineri pentru a descrie acest eveniment.

Poate va întrebați unde îsi are rădăcinile acest interesant eveniment. Acest eveniment provine din Asia de Sud, India unde poartă numele de ” Festivalul Holi” fiind unul dintre cele mai importante sărbători indiene. Are loc la sfârșitul fiecărei ierni, în ziua cu lună plină din luna ”Phalgun”. Anul acesta a avut loc pe data de 24 martie, în toate regiunile Indiei prin petreceri stradale fastuoase, care explodează de culoare și voie bună. Acest obicei a fost adoptat pe rând de diferite țări, printre care ne aflăm și noi.

În Oradea, prima ediție a avut loc în anul 2016, și a avut un succes răsunător. Anul acesta, ediția cu numărul 2, a avut loc în 3 iunie.

Pentru ca și cei care nu au reușit să participe să își facă o idee despre cum a fost, am să povestesc cât de sincer voi putea cum a fost, promit. Super, e în sfârșit dimineață, mă trezesc pe la 9:30 și încep să mă pregătesc. Nu vreau să întârzii deloc. Pe la 9:45 ajung în fața Cetății, după care împreună cu Alex, (unul dintre minunații noștri fotografi), ne îndreptăm spre Șanțul Cetății.

Ajung în Șanțul Cetății unde îmi primesc brățara de acces. Am primit din greșeală una pentru majori, dar asta nu contează. După, m-am întâlnit cu grupul meu de prieteni, că doar nu vii la ” Colours Festival” să stai singur. E destul de cald afară, dar avem noroc că organizatorii au ales bine locația. Sunt și locuri unde putem sta la umbră, iar dacă vrem, chiar să încercăm niște jocuri. O parte din jocuri sunt puse la dispoziție de cei de la Aventura Bihor.

În prima parte s-a organizat o competiție sportivă. Din păcate, programul a avut un decalaj de 35 de minute, dar a fost recuperat parțial pe traseu. În cea dea doua parte, 12-17 PM, au urcat pe scena festivalului numeroși artiști. Artiști precum: Dj Funny, Playerone, Balory, Samiebeats &amp, Skrude, Szanto Denis, Dj Bigda

La semnalul prezentatoarei începea o numărătoare inversă. Toată lumea era pregătită cu pungile cu pudră colorată, tensiunea era din ce în ce mai mare…. 3,2,1 șiiiiiii: pudrăăăăă !!!!!! Peste tot erau nori de culoare, galben, roz, verde, albastru și violet! Era super tare chiar dacă îți intra în ochi sau în gură, ceea ce nu era tocmai foarte plăcut. Nu mi s-a întâmplat mie ci unui prieten: avea gura plină de pudră roșie, dar nu vă faceți griji! E non toxică. În a doua parte au fost cinci astfel de momente, în care ne-am umplut de culoare. Arătam de parcă ar fi plouat cu multă culoare. Cei care au rămas fără pudră puteau să își mai cumpere pudră colorată de la cortul albastru, de unde participanți își putea cumpărau diferite suveniruri.

După ora 18 a început, cea de-a treia parte, unde au urcat ce scenă, Dublic, B’Andre, Chrom și Wreckvge. A fost și spectacol, din partea celor de la Switch Crew ,care au dansat în background-ul celor doi muzicieni, Claudiu și George.

Per total, participarea la Colours Festival Chapter II a fost o experiență destul de frumoasă, am rămas cu amintiri amuzante, dar și cu muultă culoare peste tot pe mine.  Anul acesta, cea de-a doua ediție ” Colours Festival” a luat sfârșit, iar deschiderea veri a fost anunțată oficial. Tot ce ne mai rămâne este să ne bucurăm de ea și de toate oportunitățile pe care ni le oferă din plin.

Pentru aceasta puteți urmări pe pagina de Facebook sau pe site-ul Ghid Local Oradea, toate evenimentele care urmează să fie în orașul nostru.

Foto: Alex Toma.