Picnic în Silvaș

de |

Este final de weekend, urmează o nouă săptămână, dar până atunci mai avem o zi la dispoziție pentru a ne bucurăm de vară. O variantă pentru acest aspect ar fi: o zi petrecută la picnic în Silvaș.

În data de 4 august 2016, viceprimarul Florin Birta a dat liber la petrecerea timpului cu cei dragi la un picnic, în Silvaș. Amplasat lângă albia Crișul Repede, între străzile Făcliei şi Dragoş Vodă, această zonă amenajată special pentru scopul descris anterior, se întinde pe o suprafață de aproximativ un ha.

„Avem aici o zonă de picnic care se întinde pe o suprafață de cca 1 ha și unde cetățenii orașului, și nu numai, pot veni pentru a se relaxa, pentru a face o baie și a-și petrece timpul liber în natură într-un mod plăcut. Pentru o bună vizibilitate în zonă la lăsarea serii, Primăria Oradea a montat aici stâlpi de iluminat, iar pentru a veni în sprijinul menținerii curățeniei au fost amplasate 10 coșuri de gunoi din 100 în 100 de m și o incintă metalică cu două eurocontainere pentru deșeuri, unul pentru fracția umedă și altul pentru fracția uscată. Totodată, au fost aduse 25 de mese din beton de la Administrația Domeniului Public și peste 100 de butuci de lemn, pentru ca cei care își petrec timpul aici să se poată așeza la o masă să joace șah, table sau pur și simplu să ia masa. Ne bucurăm să constatăm că deja peste 100 de persoane folosesc zilnic această zonă de picnic, iar numărul lor va crește cu siguranță”, a spus viceprimarul Florin Birta – sursă text AICI.

Programul de acces: zilnic între orele 08:00 și 23:00. Intrarea este liberă.

ATENȚIE: În zona de picnic Silvaș este interzisă aprinderea focului (Hotărârea Consiliului Local, nr. 269 din 28.04.2015).

Sursă foto AICI.