Petra Boantă, orădeanca din platourile PRO TV

de |

Petra Boantă, orădeanca din platourile PRO TV.

Petra Boantă este orădeanca, care a avut ocazia să calce pragurile platourilor de televiziune ale PRO TV-ului. Cum a reușit? Prin acceptarea provocării, prin pasiune, talent, și determinare. Petra, nu a fost singura orădeancă din platou, alături de ea a fost și Paul Tripon, un tânăr orădean ambițios. Sute de tinerii au participat la provocarea campaniei-concurs: Fii reporter PRO. Doar 9 finaliști au fost aleși să trăiască o experiență în platourile de televiziune, să cunoască vedetele și să le afle, în marea măsură pe care au putut-o secretele meseriei lor.

1. Ştiu că ai participat la concursul: Fii reporter PRO!, unde ai văzut/auzit de el?
Prietenul meu m-a anunțat că a apărut o nouă provocare pentru mine. A menționat și că acolo e locul meu, fapt care m-a ambiționat foarte tare.

2. Când ai luat decizia să participi?
În timp ce citeam regulamentul, imediat după ce-am fost anunțată, mintea mea suda deja ideile în goana nebună de a da naștere unui video creativ, sugestiv, funny etc. Era seară, motiv pentru care am decis să amân procesul pe a doua zi dimineață.

3. Despre ce ai vorbit în acel video-scurt pentru concurs?
În acel video-scurt, care, important de menționat, trebuia să se încadreze în maximum 2 minute am enumerat trei motive pentru care mi-aș dori să fiu prezentă la festivalul Untold de anul acesta. Recunosc că am cercetat un pic piața, adică site-ul lor, iar pe urmă m-am apucat de treabă. Am menționat faptul că 100 de ore de distracție și gălăgie continuă sunt necesare oricui, măcar o dată-n viață și, apelând la calitățile actoricești pe care le-am deprins în urma celor mulți ani de actorie, mi-am „setat” vocea de băbuță și am continuat filmarea. S-a urmărit creativitatea, simțul inovator și probabil dicția, ori capacitatea liberei exprimări; la urma urmei finalitatea concursului se concretizează într-un post de redactor – corespondent special la festivalul de la Cluj.

4. Cum ai primit vestea că te afli printre finalişti?

Vestea că mă aflu printre finaliști am primit-o în cel mai fain mod posibil. Sărbătoream alături de familie, acasă, ziua mea de naștere. Mi-a sunat telefonul. Un număr nou, hmm. M-am gândit imediat că cineva și-a amintit de ziua mea și dorește să-mi ureze la multi ani, sănătate, bucurii și tot tacâmul. Nu a fost așa. A fost de mii de ori mai emoționant, mai îmbucurător!

Și desigur, așa cum reacționez de fiecare dată când ceva mă fascinează peste măsură, am început să plâng. Recunosc că așteptam un răspuns pozitiv, probabil datorită siguranței și încrederii în propriile
forțe, avute în momentul în care am apăsat butonul „trimite”.

5. Ce ai putea transmite mai departe tinerilor studenți de la Jurnalism, despre experiența ta în studioul de televiziune, ca şi reporter?
Nu neapărat doar celor de la Jurnalism, ci tinerilor în general le vând un pont: fiți altfel, faceți altfel! Niciodată efectul de turmă, copy-paste- ul, xeroxul nu vă vor face să străluciți mai intens decât originalul. Folosiți cerneală proprie, foi personale. Doamne, parcă aș fi fost o învățătoare bătrânică, haha. Dar a fost din suflet!

6. Cum e viața în platourile de televiziune, la PRO TV?

Nu știu dacă am văzut vreodată în viața mea oameni mai bine dispuși, decât cei din echipa PRO. Viața pare mai mult decât #supersuper (un hastag creat împreună cu ceilalți finaliști, în bootcamp). E dinamică, e distractivă, e epuizantă. Se vede cu ochiul liber îmbinarea armonioasă dintre util și plăcut, dintre amuzament și seriozitate, muncă și (prea puțină) odihnă.

7. Toți o cunoaştem de pe marile ecrane, de la pupitrul ştirilor, pe Andreea Esca, cum ți s-a părut dincolo de „sticlă”?
Andreea Esca e femeia pe care o poți asculta ore-n șir și nu te plictisești. E degajată, relaxată și foarte important – e prietenă. Nu mă refer că o suni noaptea și îți răspunde orice ar fi, nu în sensul acesta. E dispusă să-ți etaleze atât părțile pozitive pe care le reflectă meseria ei, cât și pe cele mai puțin pozitive, precum: suprasolicitarea, expunerea totală, prea puținul timp liber etc. Ceea ce m- a impresionat extrem de plăcut a fost faptul că, printre poveștile ei de viață, a menționat importanța susținerii primite din partea familiei; soțul ei ocupând un loc fruntaș. Deși e conștientă de nivelul la care a ajuns, zic eu, nu o trădează frumosul caracter.

8. Ți-ar plăcea pe viitor să practici meseria de reporter?
Dacă mi-ar plăcea? Cred că aș fi înnebunită. Mi se pare pur și simplu o aventură palpitantă prin curiozitățile lumii. De orice fel.

Mai multe detalii despre finaliștii campaniei și vedetele care le-am fost alături, găsești aici. De asemenea, Petra și-a expus opinia despre experiența avută și pe blogul său.