Peța în eprubetă

de |

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=3818 /]

Printre câștigătorii finanțărilor oferite prin intermediul Fondului Științescu, proiect al Fundației Comunitare Oradea, se numără și o echipă de elevi ai Liceului „Onisifor Ghibu” care a intrat în concurs cu proiectul Peța în eprubetă.

„Proiectul Peța în eprubetă constă în analizarea periodică a unor parametri fizico-chimici a apei Pârâului Peța, urmată de interpretarea rezultatelor obținute”. Aceste elemente vor fi puse în practică de către elevii Liceului „Onisifor Ghibu” și elevii Școlii „Floare de Lotus”, din Sânmartin.

Prima acțiune practică din cadrul acestui proiect se numește Peța în eprubetă 1.0. Aceasta va avea loc vineri, 24 martie 2017, începând cu ora 12:00. Aproximativ 45 de elevi, însoțiți de profesori ai Liceului „Onisifor Ghibu”, vor fi transportați la fostul „lac cu nuferi” din Băile 1 Mai. Acolo, grupului de elevi ai Liceului „Onisifor Ghibu” i se va alătura un grup de 15 elevi ai Școlii „Floare de Lotus” Sânmartin.

Celelalte mostre de apă se vor recolta, pentru a fi analizate, din zonele: pod Rontău, pod Ion Bradu, pod Salca, pod Cantemir intersecția cu Pârâul Paris, Universitate, Piața Obor.

„Miza activităților este: încurajarea pasiunii pentru științe și tehnologie în rândul elevilor, dezvoltarea spiritului investigativ – științific, a creativității, a capacității de a lucra metodic, în echipă, de a problematiza, a aborda ecologic și interdisciplinar situații apărute în lumea complexă a naturii, de a se implica activ, eco-civic, în problemele comunității, acționând responsabil”

Peța în eprubetă - Fondul Științescu
VEZI ÎNTREGUL COMUNICAT DE PRESĂ APĂSÂND AICI

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]