Peste 2.200 de candidați la Târgul de Cariere Oradea

de |

Oportuntățile de carieră i-au atras pe orădeni în număr mare la Lotus Center, sâmbătă, acolo unde a avut loc Târgul de Cariere.

Evenimentul a reunit 30 de companii și organizații din diverse domenii de activitate care au avut disponibile peste o mie de joburi, la care s-au adăugat internshipuri și stagii. Peste 2.200 de persoane în căutare de noi oportunități profesionale au participat la ediția de sâmbătă a Târgului de Cariere Oradea.

În plus, 21 de persoane interesate de inginerie au aflat care e drumul spre succes al unui inginer, în cadrul workshopului organizat de compania Faist Mekatronic.

„Am întâlnit mulți candidați dornici să-și schimbe jobul actual și să facă următorul pas în carieră și ne bucurăm că oportunitățile au fost diverse în cadrul celor 30 de companii participante. De asemenea, au participat și tineri interesați de primul lor job sau de un internship. Ne revedem cu o nouă ediție TdC în primăvară”, spune Corina Brândușan, PR Managerul Târgului de Cariere.

Persoanele care nu au reușit să ajungă la târg mai pot aplica online la joburile disponibile AICI.

Ce spun companiile despre candidații de la TdC Oradea

Reprezentanții companiilor participante spun că au găsit candidați pentru multe dintre posturile pe care le au vacante, iar în perioada următoare vor avea loc interviurile cu cei selectați.

„Ne bucurăm ca am fost prezenți la Oradea. Județul Bihor este unul în care ne-am extins foarte mult și în care dorim să continuam să creăm noi locuri de muncă. Avem pozitii deschise pe toate cele trei dimensiuni importante ale business-ului nostru, magazine, depozite sau sediul central. Îi invităm pe toți cei interesați să ne viziteze pagina cariere.lidl.ro pentru mai multe detalii”, spune Alina Leonte, Manager în Departamentul de Recrutare la Lidl România.

La rândul lor, reprezentanții Corporative Consulting afirmă că au preluat aproximativ 100 de CV- uri. „Am interacționat la Târgul de Cariere cu aproximativ 350 de candidați și am preluat CV-uri pentru toate cele peste 20 de joburi aflate în oferta noastră”, anunță Luminita Popa, Director General la Corporactive Consulting.

„Am venit să ne promovăm în special pozițiile de ingineri, de aceea am decis să organizăm și un workshop în care să prezentăm mult mai în detaliu ce înseamnă meseria de inginer la Faist și cum poți să-ți dezvolți cariera”, spune Carmen Sass, Communication & Employer Branding Specialist la Faist Mekatronic.

La Târgul de Cariere au participat companii și organizații precum Corporative Consulting Emerson, Faist Mekatronic, Lidl, Celestica, Cerved Credit Collection Spa, Continental, Eberspächer Exhaust Technology Romania, Inteva Products, Plexus, Sykes, Adecco, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, AIESEC, Connect Group, DoubleTree by Hilton Oradea, H.Essers, Integra Document Management, JYSK, KFC, KUKA Systems, LEROY MERLIN, Penny Market, RCS & RDS, Star Transmission & Star Assembly, T-Systems, Universitatea din Oradea, Valiant TMS, Vernicolor, Xerox.

Târgul de Cariere revine în primăvară cu un nou sezon. Detalii găsiți pe www.targuldecariere.ro și pe pagina de Facebook Târgul de Cariere.