Peste 120 de participanți la „Redescoperă Bihorul pe bicicletă”

de |

Peste 120 de participanți la „Redescoperă Bihorul pe bicicletă”

„Redescoperă Bihorul pe bicicletă” – Printre dealuri și doline organizat” în data de 19 August 2017,  în satul bihorean Colești, a avut un număr dublu de participanți față de ediția de anul trecut. Peste 120 de participanți au vizitat weekendul trecut peisajele naturale din Platoul Vașcău. Evenimentul a fost organizat de Agenția de Management al Destinației Bihor.

Iubitorii mersului pe bicicletă au putut să viziteze Centrul de colectare şi procesare legume-fructe recent inaugurat,  să deguste siropuri și pateuri naturale, după care au pornit pe biciclete spre Mănăstirea Izbuc. Platoul Vașcău a fost prima oprire, unde li s-a prezentat Peștera Câmpeneasa.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

O a doua oprire a constat în popasul din Izbuc la o familie care le-a oferit participanților plăcinte tradiționale, slănină de casă, brânză proaspătă, legume din grădină, siropuri din plante și fructe, pălincă și apă rece de fântână. Sosirea la Mănăstirea Izbuc a fost un prilej de odihnă pentru vizitatori. De asemenea, au aflat mai multe despre cel mai vechi lăcaş de rugăciune din Bihor,  care este cunoscut, în primul rând, pentru izvorul unic în Europa.

Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu o porție de mâncare gătită la ceaun după o rețetă mai rar întâlnit: carne de berbec și porc mangalița legume și înmiresmate cu mirodenii, atât locale cât și importate.

„Redescoperă Bihorul pe bicicletă” este un eveniment menit să aducă un plus pentru turismul din județul nostru.