Pe fir cu Iguana…

de |

Un alt concert este pregătit pentru orădeni. De această dată ne referim la: Iguana pe Fir.

Haideți de aflăm mai multe despre această trupă, dacă nu-i cunoaștem deja istoricul, înainte de a concerta în Urban Place, în data de 16 decembrie. La acest interviu ne-a răspuns solistul Paul Popovici. Așadar, Iguana pe Fir

  • Cum începe povestea voastră ca și trupă? Când a luat ființă?

Dacă mă gândesc bine, cred că undeva în anii 1996 – 1997. Atunci am început să cântăm sub acest nume, Iguana pe Fir (IPF), în Salonta. Evident, înainte am cântat sub alte nume, fiecare membru făcând parte, la un moment dat, din alte proiecte muzicale. Ar fi prea mult de povestit. Ce pot să spun este că IPF înseamnă: Lesi Cristian – chitară, Paul Popovici – bass/voce și Feri Deak (tobe). De-a lungul timpului, la tobe am avut mai multe schimbări: Szakacs Zoltan, Leucea Radu, Molnar Gabor, Csabai Istvan.

iguana_pe_fir_1

  • Care a fost parcursul vostru artistic?

IPF este o formație axată exclusiv pe prietenie. Ceea ce facem este din pasiune și mai nou (din păcate) doar în limita timpului liber. Nu am avut niciodată înregistrări de studio doar „homemade”, cu ajutorul lui MC (Maghiar Cristian). Deci, nu am fost/nu suntem mediatizați. În trecut, ne-am axat pe piese proprii, cu versuri în limba română. Mai nou avem și multe prelucrări de la alte formații.

  • Care sunt planurile voastre de viitor?

Avem idei și de piese proprii noi, dar încă nu am reușit să le finalizăm. Poate în viitor vom reuși să le punem la punct și să facem și câteva înregistrări la studio.

  • Cum ați ajuns să asigurați coloana sonoră a filmului „Rocker”, realizat în regia lui Marian Crișan?

Marian este prietenul meu. Înainte să înceapă filmările la „Rocker” m-a contactat și mi-a zis că ar vrea să se folosescă de muzica și versurile noastre în filmul lui. Evident, ne-am simțit onorați. Părerea mea e că Marian ne-a ales pe noi pentru că și el e din Salonta ca și noi, patriot local, pe de-o parte. Pe de alta, a vrut în film o trupă din underground, sinceră, nealterată de success, despre care știa în ce condiții repetă, evoluția/involuția ei.

iguana_pe_fir_5

  • Care credeți că este elementul cheie care vă unește ca și trupă?

După cum am spus, IPF este bazată pe prietenie. Noi nu suntem numai „colegi de trupă”, ci suntem prieteni în primul rând.

  • Cum se nasc cântecele voastre? Cine e compozitorul trupei?

Piesele sunt scrise în mare măsură de mine (la fel și versurile), dar orice idee este binevenită.

  • Sunt sigură că, pe parcusul evoluției voastre ca și trupă, ați întâmpinat o mulțime de dificultăți. Au existat vreodată momente în care ați dorit să renunțați? Dacă da, ce v-a motivat să continuați?

Dificultăți au fost întotdeauna și sigur vor mai fi. Pe vremuri au fost mai mult de natură materială, acum dușmanul nostru este lipsa timpului liber. Dar dacă ceea ce faci, faci din plăcere, pasiune, treci peste probleme și cauti soluții.

  • Care au fost cele mai amuzante momente din viața trupei?

Cu ocazia unui concurs organizat la Cluj in memoriam Iuliu Merca, după ce am terminat „cântarea”, l-am prins pe un membru al juriului într-un colț, fost manager al trupei Luna Amară, și l-am întrebat dacă i-a plăcut. Evident, se vedea în ochii omului ca nu. Dar dat fiind faptul că noi eram trei și el singur în colțul barului, înconjurat, nu a avut altă alternativă de scăpare decât să spună „DA!”.

  • Veți concerta la Oradea în data de 16 decembrie. Ce doriți să le transmiteți orădenilor?

„Haideți să vedeți o iguană dezlănțuită în forță!!!!”

Întrebări scrise de Maria Cicortaș

iguana_pe_fir_3

Aceasta este trupa Iguana pe Fir! Ne vedem la concert. Biletele s-au pus în vânzare la bar, în Urban Place. Prețul unui bilet este de 10 lei. Pentru mai multe informații sunați la 0770 133 583.

Concert: Iguana pe fir

Eveniment organizat de LB Shows.