Orădenii pot vota online proiectele propuse de concetățenii lor pentru oraș

de |

Bugetarea participativă -Orădenii pot vota proiectele propuse de concetățenii lor, pentru Oradea –

Bugetarea participativă presupune implicarea cetățenilor din orașul Oradea într-un proces de decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local. Sesiunea de depunere de proiecte s-a încheiat în 21 ianuarie.

Proiectele care au fost validate de către comisie din cadrul primăriei Oradea  vor fi finanțate din bugetul alocat, un milion şi jumătate de euro. Suma va fi folosită pentru finanțarea a 10 proiecte înscrise, care primesc cele mai multe voturi online de la concetățeni. Selecția finală a proiectelor se va realiza după votul online, urmat de dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii. În cadrul acestor întâlniri vor fi prezentate proiectele cu numărul cel mai mare de voturi online, ocazie cu care participanții la dezbaterea publică își vor putea exprima prin vot direct opțiunea proprie.

În total, orădenii au propus 197 de proiecte pentru îmbunătățirea cartierelor lor, din care 47 au fost validate de către comisia Primăriei. În perioada 5 februarie – 3 martie 2018, aceste proiecte vor putea fi votate pe site-ul activ.oradea.ro.

10 proiecte care vor obține cel mai mare punctaj în urma votului online și a dezbaterii publice vor fi finanțate din bugetul Primăriei Municipiului Oradea pentru anul 2018.

Domeniile proiectelor înscrise au fost:

-Infrastructură stradală: alei, trotuare, piațete, zone pietonale.

-Amenajare de spații verzi și locuri de joacă.

-Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei.

-Amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public etc.).

-Infrastructură culturală.

-Infrastructură social.

-Infrastructură de sănătate.

-Digitalizare.