Orădeni cu idei și inițiativă

de |

Orădeni cu idei și inițiativă

R&R bookstores & coffee houses ne-a obișnuit cu faptul că găzduiește evenimente extrem de interesante, care aduc întotdeauna un plus vieții culturale a orașului. Printre aceste evenimente care au avut loc la R&R, se numără și lansarea platformei tesustin.ro.

Librăria și cafeneaua R&R din Cetatea Oradea a găzduit în luna septembrie un eveniment important care a marcat lansarea celei mai noi platforme de crowdfunding din România. Programul online de multi-finanțare a fost fondat de către orădeanul Andrei Duma, un tânăr de 22 de ani. Cum i-a venit ideea acestei platforme?

„Studiile universitare le-am făcut în Marea Britanie, la University of Essex. Fiind acolo am observat că studenții își pot finanța cheltuielile care țin de educație, spre deosebire de studenții din România. Mi-am propus să mă întorc în țară și să inițiez o oportunitate similară pentru studenții de aici. Am reușit să lansez platforma de crowdfunding tesustin.ro printr-o finanțare de 50 de mii de Euro, primită prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru afaceri non agricole.

Datorită acestei sume, am decis să nu ma limitez doar la domeniul educațional, ci să fie o gamă largă de proiecte care pot primi finanțare prin intermediul platformei tesustin.ro.”, a declarat tânărul Andrei Duma.
În cadrul lansării care a avut loc la R&R au fost prezentate trei proiecte care caută finanțare prin acest program de crowdfunding: „Oradea Book Festival”, „Inspir prin artă”, și „Music for excellence”.

Oradea Book Festival este prima inițiativă 100% locală de acest fel, un proiect care propune un eveniment pro cultură și care conține lansări de carte, conferințe, târg de carte, și nu în ultimul rând o librărie pe roți care ar urma să ajungă în localitățile din Bihor care nu au parte de librării. Inițiativa aparține R&R Group și Asociației GLP. Poți susține această inițiativă chiar acum făcând o donație aici.

Al doilea proiect, intitulat Inspir prin artă, a fost propus de către Bogdan Bolboacă, un tânăr fotograf și pictor. Proiectul propune să promoveze arta și să inspire comunitatea prin operele artistului.

Music for excellence se numește cel de-al treilea proiect pe care îl puteți găsi pe tesustin.ro. Acesta a fost inițiat de către doamna Lăcrămioara Deac, profesor de canto și președinte al Asociației Art Group. Scopul proiectului este de a tinerii cântăreți pentru a atinge performanțe deosebite. Poți susține și tu această inițiativă făcând o donație aici.

Cum funcționează platforma de multi-finanțare?

Oricine are un proiect pentru care caută finanțare, poate să lanseze respectivul proiect pe tesustin.ro. Crowdfuning-ul presupune o formă de sponsorizare, o donație făcută de către oricine crede în ideea sau campania lansată.
Fiecare proiect reprezintă o oportunitate de a modela lumea din jur. Pe tesustin.ro oamenii lucrează împreună pentru a face acest lucru o realitate.
Dacă ai o idee, un vis, pe care vrei să îl pui în aplicare, platforma de crowdfunding te așteaptă! Dacă ai nevoie de sfaturi, încurajări sau ai întrebări referitor la implementare, echipa tesustin.ro va fi alături de tine.

Dacă ai de organizat un eveniment special și cauți un loc pe măsură, una dintre librăriile și cafenelele R&R poate fi locul ideal! Pentru detalii, ia legătura cu Mark C. Lukács, PR & Marketing Manager R&R Group la [email protected].

Adrese R&R bookstores & coffee houses: str. Republicii nr. 22 și Cetatea Oradea (lângă teatrul de vară).