Oradea, orașul cu cel mai bun acces la magazine și restaurante

de |

Oradea, ocupă loc fruntaș în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la magazine și restaurante.

Oradea a fost evaluat ca fiind cel mai avantajos oraș din România, atunci când vine vorba de acces la magazine și restaurante. Locuitorii i-au acordat nota finală 70,75 din 100. Potrivit evaluăriilor, cartierul, Nufărul din Oradea, se clasează pe locul 1, cu un total de 83,92 , cel mai mare punctaj, acordat vreunui oraș din România, pentru accesul la magazine și restaurante.

Orădenii au votat cartierele Nufărul, Rogerius, Centru Civic, Decebal și Ioșia-Nord ca fiind cele mai avantajoase din punct de vedere al accesibilității restaurantelor și magazinelor. Ca și regiune, Crișana se situează pe locul 4, cu un punctaj de 65,54.

Analiza a fost realizată de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la magazine și restaurante în orașele și cartierele în care locuiesc. Aceștia au răspuns la întrebarea: „Cum este orașul și cartierul în care locuiesc, din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante?”

Pentru realizarea acestui clasament, participanții au trebuit să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante. Ei au acordat notele, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Foto: Ștefi Curila Photography.