Oradea, locul I în topul celor mai eficiente oraşe din România

de |

Oradea, locul I în topul celor mai eficiente oraşe din România.

UrbanizeHub a postat un articol privind topul celor mai eficiente administraţii şi oraşe din România, în cadrul căruia oraşul nostru ocupă locul I, podiumul fiind completat de Alba Iulia şi Iaşi.

Pentru măsurarea acestei eficienţe, au fost luaţi în calcul următorii indicatori: valoarea cheltuielilor de capital şi a absorbţiei de fonduri europene dintre anii 2007 şi 2016 (atât valoarea absolută, cât şi cea pe cap de locuitor), dar şi modul în care localitatea a fost transformată fizic în ultimii ani.

Experţii UrbanizeHub au declarat, în urma vizitei în majoritatea oraşelor din România, că „Oradea are rezultate remarcabile și probabil cea mai bună administrație publică din România. La nivelul cheltuielilor de capital, Oradea a investit 240,4 milioane euro în ultimii 8 ani, ceea ce înseamnă €1.225 pe cap de locuitor, iar la fonduri europene, a reușit să atragă proiecte în valoare de €140,6 milioane, cu o medie de 716 euro pe cap de locuitor.”

Lăudat constant şi devansând în top oraşe mai mari precum Braşov, Timişoara sau Cluj-Napoca, nu ne putem decât bucura de faptul că trăim împreună în cel mai eficient oraş din ţara noastră.

Articol scris de Mihai Dan.

Fotografie sus realizată de Bogdan Constantin.