Oradea, cel mai activ oraș turistic

de |

Oradea, cel mai activ oraș turistic din România.

Este singurul oraș din România care face parte din reţeaua Art Nouveau, alături de Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta. Atrage tot mai mulți turiști, datorită construcțiilor reabilitate, frumuseților de aici și investițiilor uriașe care au fost făcute. Ele au clasat Oradea în topul preferințelor destinaţii de vacanță pentru turiști. Transformarea oraşului este vizibilă. Centrul oraşului, care şi-a schimbat înfăţişarea, în doar 2-3 ani, dar şi în zona Băilor Felix a căpătat un aspect luxuriant. Oradea a devenit astfel un oraș turistic.

Oradea a atras, anul trecut, peste 223.000 de turişti, iar Băile Felix a fost destinaţia aleasă de peste 130.000 de oameni. Numărul lor ar urma să fie şi mai mare: peste 180.000 de turişti în Oradea, dintre care 70% români, urmaţi de maghiari şi austrieci. Doar investiţiile în turism se ridică, pentru Oradea, la 50 de milioane de euro, din care 2 milioane de euro au fost investite doar pentru reabilitarea Pieţei Centrale.  În apropierea orașului Oradea se află staţiunile balneare Băile Felix (numărul unu în România ca dimensiune) şi Băile 1 Mai.  Cea mai nouă vedetă a oraşului este Aquaparc Nymphae. Este cel mai complex şi modern proiect de acest fel, amenajat pe o suprafaţă de 6,7 ha. Este cea mai mare investiţie publică de acest fel din România, cu o valoare de peste 20 de milioane de euro, jumătate din fonduri europene. (Sursa studiului: www.bussinesmagazin.ro)

Există asemănări între Cluj şi Oradea?

Întrebare întâlnită destul de des în ultimii ani, are și un răspuns. Traian Bădulescu, consultant în turism şi partener în cadrul Innovation Travel, spune că ambele sunt caracterizate de un apetit crescut al investitorilor străini. Oradea este favorabilă și datorită situării la granița de vest a României, care atrage investiţiile străine.

De ce să vizitezi Oradea?

Oradea este suflet, viață, arhitectură, culoare și voie-bună. Orașul, anul acesta găzduiește numeroase festivaluri atractive, atât din punct de vedere al distracției, cât și cultural, istoric(cum ar fi Festivalul Medieval-Zilele Cetății). Multe alte festivaluri vor mai fi în Oradea. Dacă ești prin trecere iată unde trebuie să mergi. Te așteptăm să fi martor la ele, dar să vizitezi și orașul splendid de pe Crișul Repede!

 

Foto sus: Claudiu Oros.