Cele mai importante târguri și festivaluri din Oradea în 2017

de |

Oradea, considerat a fi centru cultural, a început în ultimii ani să găzduiască din ce în ce mai multe evenimente, printre care numeroase târguri și festivaluri, atrăgând astfel turiști din toate părțile. Haideți să aflăm câte ceva despre cele mai atractive târguri și festivaluri care vor da culoare orașului în viitorul apropiat, sau cel puțin până la mijlocul acestui an!

Vineri, 7 aprilie, Oradea a dat startul primei ediții a Târgului de Paști. Acesta va dura până în 17 aprilie, dar până atunci, va fi una dintre atracțiile principale ale bihorenilor. Evenimentul se desfășoară în Piața Unirii și va oferi activități tuturor vârstelor, de la mic la mare. Ne vom putea bucura de căsuțele de vânzare de produse specifice sărbătorii, expoziții de meșteșuguri, de parc de joacă popular, de activități meșteșugărești și multe altele. Târgul de Paști Oradea este organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.

Anul acesta, City Opera va ajunge pentru prima oară la Oradea! Concertul va avea loc vineri, 5 mai, începând cu ora 20:30, în Cetatea Oradea. Dirijați de Ovidiu Niculaș, corul și orchestra Proart va interpreta arii din Mozart, Verdi, Puccini și Rossini și fragmente din musical-uri și filme, precum Phantom Of The Opera sau Les Miserables. Invitatul special va fi Laura Bretan, câștigatoarea Românii au talent, finalistă la America’s Got Talent și nominalizată la Chicago Music Awards. Alți artiști care vor fi prezenți sunt soprana Diana Oros, tenorul Hector Lopez și basul Geani Brad. City Opera este un eveniment organizat de Academia Proart și Primăria Municipiului Oradea. Biletele se pot achiziționa pe eventim.ro și la sediile Orange, Vodafone, Germanos, Diverta, OMV și Carrefour.

În mai, între 10-14, va avea loc evenimentul preferat al iubitorilor de carte: caravana Gaudeamus ajunge pentru a patra oară în Oradea. De data aceasta, târgul se va desfășura în Piața Unirii. Târgul Gaudeamus Oradea este organizat de Radio România, Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune. Gaudeamus îi va aduce și anul acesta fiecărui bookworm bucuria de a profita din plin, timp de patru zile, de cărți la super prețuri ale editurilor de top, de toate genurile, de bestseller-urile momentului și de pachete promoționale. Tombola Gaudeamus așteaptă participanții norocoși cu diferite premii atractive. De asemenea, Gaudeamus vă invită la concursul Miss Lectură, „Invitați de nota 10: Olimpicii României” și campania de donații „Cărțile se întorc acasă”.

Tot în luna mai, între 18-21, Oradea va găzdui pentru a doua oară Street Food Festival, dedicat tuturor gurmanzilor. Festivalul a debutat în 2016, la Cluj-Napoca și s-a răspândit în marile orașe ale țării. Evenimentul va avea loc în Piața Unirii, unde participanții pot savura mâncăruri cu specific românesc, mexican, mediteranean, etc., toate pregătite de bucătari dedicați artei de a găti. Street Food Festival este un proiect prezentat de Kaufland România și realizat cu sprijinul  Primăriei Oradea  și Asociației Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, brought to you by Why Not!

În 3 iunie, Oradea va găzdui pentru a doua oară Colours Festival, sau Festivalul Primăverii, în Cetatea Oradea. Orădenii sunt invitați să se bucure împreună de sosirea primăverii, cu muzică, dans și multă, multă bucurie. După cum ne sugerează și numele, este un eveniment colorat și este sărbătorit în special în India, dar în ultimii ani a început să fie din ce în ce mai răspândit în întreaga Europa. În cadrul festivalului, oamenii vor aduce un strop de culoare în plus, unul în viața celuilalt, prin aruncarea în aer al unui praf colorat. Pudra aceasta este eco-friend și iese prin spălare. Biletele se pot achiziționa pe site-ul Colours Festival. Spread the colour!