de |

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=3818 /]

Distanța de 566 de km a fost parcursă din nou de Tibi Ușeriu, la 6633 Arctic Ultra!

6633 Arctic Ultra, cursa de la Cercul Polar, l-a avut ca și câștigător anul acesta pe Tibi Ușeriu. Comparativ cu anul 2016, Tibi a reușit să termine cursa mai repede atingând din nou performanța de a ajunge la finish primul, la ora 01:25 ora locală (09:25 ora României).

6633 Arctic Ultra 发布于 2017年3月17日

„Ambele obiective au fost îndeplinite și Tibi, care a devenit un soi de personaj de poveste datorită obiectivelor îndrăznețe pe care și le propune și datorită cărții autobiografice ”27 de pași”, pe care a lansat-o de curând, e omul care-n ultima săptămână ne-a ținut pe mulți care i-am urmărit parcursul cu inima la gură. El a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk (o regiune din NV Canadei), în noaptea de joi spre vineri, la ora locală 1.25 a.m., pe o temperatură de -36 de grade” – sursă text AICI.

Dintre cei 24 de concurenți înscriși, 15 au ales cursa scrută, de 186 km, iar nouă au continuat cursa lungă, de 566 km.

Ultima parte a cursei Tibi a parcurs-o pe propria răspundere. Medicul Jonny Davies nu a vrut să-l lase să continue cursa cu doar 75 km înainte de final din cauza degerăturilor care îi puneau viața în pericol. Cu toate acestea, unul dintre organizatori i-a dat undă verde.

Tibi la 6633 Arctic Ultra: al șaptelea telefon

Suntem așa plini de emoție că nu știm cum să mai descriem și această convorbire. Tibi, ai cuvântul. Până la capăt!

Tasuleasa Social 发布于 2017年3月16日

În cartea Flururii mov, Tibi Ușeriu descrie detaliat ce înseamnă parcurgerea acestei curse. La începutul cărții scrie:

„În lume există mii de competiții de anduranță, însă numai câteva sunt cu adevărat demente: le poți număra pe degetele de la o mână. Visul meu ar fi să le iau pe rând, una câte una.

Deocamdată, 6633 Arctic Ultra rămâne, de departe, cea mai grea provocare – cursa vieții mele –, poate și fiindcă a fost cel mai bun loc de ucis demoni, amintiri, traume și iluzii.

A fost mult mai mult decât o competiție: a fost confruntarea pe viață și pe moarte cu trecutul, prezentul și viitorul meu. Acolo mi-am spus mie însumi lucruri de o sinceritate brutală, acolo am cântat Născătoarea cu voce tare și am făcut ceva ce nu mai făcusem nicăieri, niciodată: am stat de vorbă cu Dumnezeu. Acolo am murit și am renăscut de tot atâtea ori.

Acolo, în deșertul alb, mi-am recapitulat greșelile, m-am iertat cu totul și mi-am găsit repere noi. A fost cel mai bun loc în care puteam fi radical, fiindcă totul era atât de extrem, încât mă îndemna să-mi stabilesc alte coordonate de viață” – sursă text AICI.

Felicitări, Tibi Ușeriu!

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]