de |

În data de 12 ianuarie 2017, prin intermediul unei conferințe de presă, Csuzi Istavan (directorul OTL), Romeo Nica (directorul economic) și Pop Viorel Mircea (directorul tehnic) au prezentat activitatea companiei de transport din anul 2016, din punct de vedere economic și tehnic. De asemenea, aceștia au enumerat și obiectivele mari stabilite pentru anul 2017.

Cam așa a arătat anul 2016 pentru OTL:

  • Conform spuselor directorului OTL, Csuzi Istavn, anul 2016 nu a fost unul deosebit de bun, dar nici unul foarte rău. „Din punct de vedere economic, putem spune că anul 2016 a fost un an de stabilitate şi echilibru„, a spus Csuzi Istvan, directorul OTL.
  • Tramvaiele și autobuzele și-au reluat traseele anterioare începerii lucrărilor edilitare (canalizare, termoficare etc).
  • În Parcul Industrial au fost introduse două trasee noi.
  • Au fost realizate 40.000 de curse. S-a constatat că a fost consumat mai puțin carburant decât în anul 2015.
  • Traseele urbane și metropolitane au fost realizate 100%.
  • S-au achiziționat cu 3% mai multe abonamente întregi. Iar pentru elevi au fost cumpărate cu 8% mai multe abonamente, în comparație cu anul precedent.
  • Vânzarea biletelor de călătorie prin SMS a crescut cu 146%, din anul 2014 până în prezent.

„Reprezentanţii administraţiilor locale din mai multe oraşe din România au venit la Oradea, pentru că OTL a ajuns un exemplu de bună practică atât în ceea ce priveşte laboratorul de mecatronică dotat în conformitate cu ultima tehnologie, cât şi în ceea ce priveşte managementul traficului prin GPS, implementarea sistemului de achiziţie a biletelor prin SMS, dar şi în ce priveşte mentenanţa tramvaielor”, Csuzi Istvan.

Pentru anul 2017, OTL își propune:

  • Începerea proiectului de extindere a liniei de tramvai cu 7 – 8 km. Această extindere va începe din Calea Aradului, prin spatele magazinelor Jumbo şi Auchan, va continua pe lângă Universitate, Pod Regan, pe strada Atelierelor și până la depou. Primele şine noi vor acoperi bucla de circulaţie dintre Bulevardul Decebal şi Calea Aradului. Acest proiect se va realiza prin Programul Operațional Regional (POR) și va fi coordonat de Primăria Oradea.
  • Realizarea unui prototip de tramvai Tatra modernizat. În acest moment, OTL dispune de 43 de tramvaie Tatra. Acest prototip de tramvai presupune „aducerea unei serii de îmbunătăţiri la tramvaiele Tatra existente, cum ar fi: schimbarea tracţiunii, schimbarea caroseriei, a geamurilor, a scaunelor etc. Prin această modernizare, durata de viaţă a acestor tramvaie va creşte cu cel puţin 15 ani”.
  • De asemenea, pe lângă cele două obiective principale menționate anterior, OTL își mai propune pentru anul 2017 să introducă biletul de călătorie valabil 60 de minute atât pentru călătoriile cu tramvaiul, cât şi pentru cele cu autobuzul.

În prezent, rețeaua de tramvaie OTL are o lungime de 38,9 km, iar cea de autobuze are o lungime de peste 200 km.

Informații preluate de AICI. Fotografie realizată de Adam Freundlich.