O timișoreancă descrie Oradea ca fiind mai „frunce” decât Timișoara

de |

O timișoreancă descrie Oradea ca fiind mai „frunce” decât Timișoara

Oradea se află în plin proces de dezvoltare și valorificare a resurselor pe care le deține. Aflată la doar 170 de kilometri de Timișoara, orașul nostru se află pe locul unu la numărul de turiști care îl vizitează, fiind un adevărat oraș european aproape de conceptul vienez, clădirile istorice sunt renovate, centru istoric este luminat după normele occidentale, piața istorică este închisă total mașinilor la sfârșitul săptămânii, iar curățenia nu lipsește.

Oradea este un oraș vesel liniștit și prietenos, nu e nimic de reproșat în acest sens. Timișoara lasă însă de dorit în acest sens, problema gunoaielor nu este una de neglijat, fiind din păcate un oraș care nu a reușit să revină la apogeul frumuseții ce îl deținea cândva.

Malurile Crișului sunt curate, frumos amenajate sau în curs de renovare, nu avem problem cu oamenii străzii, existând centre ce se ocupă de ei. Timișorenii se plâng însă de aerul poluat și încărcat de pesimist.

Conform unui articol postat de ” Ziua de Vest”  de către jurnalista timișoreancă Lia Lucia Epure, timișorenii sunt de părere că „ O vizită la Oradea este ca o mângâiere fină pe o mână muncită din greu. O ieșire la Oradea este o bucurie, iar gustul cafelei schimbă gândurile pesimistului în gama de optimism, de genul dacă nu se putea, acum se poate. ”

Ne bucurăm că Oradea devine un oraș tot mai bine văzut, și ne dorim ca și locuitorii de aici să contribuie la bunăstarea și curățenia orașului nostru.

Articol realizat de Dalia Vidican.

Fotografie preluată de pe pagina instagram.com/crishurazvi/