O nouă stagiune la Teatrul Szigligeti Oradea

de |

O nouă stagiune la Teatrul Szigligeti Oradea

Teatrul Szigligeti Oradea își așteaptă spectatorii la cea de-a 117-a stagiune. Vor fi puse în scenă  drame şi comedii clasice, producţii cu muzică, dans, o premieră absolută a unei piese contemporane,  spectacole pentru copii, 13 premiere, trei festivaluri, și noile ediţii ale programului „Teatru în şcoală, şcoală în teatru”.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

Lectura dramei Bară şi autogol” a reprezentat debutul stagiunii de teatru 2017-2018. Vor fi trei premiere în cadrul acestei stagiuni. Este vorba despre: „Drámázat”, regizată de către Péter Tasnádi-Sáhy, în premieră absolută în 21 septembrie, de Ziua Dramei Maghiare. A doua premieră va fi „Cercul de cretă caucazian”, regizată de Anca Bradu. Urmează să fie stabilit și titlul celei de-a treia premiere din cadrul noii stagiunii.

Trupa Szigligeti marchează aniversarea de 100 de ani de la naşterea marelui dramaturg maghiar de origine orădeană, Miklós Hubay, cu punerea în scenă a unei piese scrise de el, „Cele trei nopţi ale unei poveşti de dragoste”. Spectacolul, considerat primul musical maghiar, va fi regizat de Eszter Novák.

Mai multe informaţii despre premierele Teatrului Szigligeti, respectiv oferta de abonamente, puteţi primi la casieria teatrului (deschisă din 16 august între orele 14—19),  pe siteul www.szigligeti.ro, dar şi pe paginile Facebook ale teatrului.