O nouă ediţie Festivalul Luminii în Oradea

de |

O nouă ediţie  Festivalul Luminii în Oradea

Organizaţia Naţională Cercetaşii României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, vă invită Duminică, pe data de 10 Iunie, începând cu orele 13:00, în Parcul Cetăţii, pentru a sărbători ediţia cu numărul 14 Festivalul Luminii în Oradea.

Ce reprezintă Festivalul Luminii?

În prezent, ideea că fericirea este un lucru măreț, în calea căruia trebuie să alergăm mereu, a devenit tot mai populară. Prinși în agitația vieții cotidiene, adesea uităm că lucrurile mărunte, precum un zâmbet, un cântec sau găsirea unui strop de lumină la finalul zilei sunt, de fapt, cele care contează, cele care ne aduc bucuria sufletească. Din acest motiv, încă din 2004, Cercetașii României și-au propus ca măcar pentru câteva ore să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și, împreună cu partenerii lor, să transforme orașele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevenim copii și, indiferent de vârstă, să descoperim lucrurile care ne fac fericiți, să le luăm cu noi și să le ținem aproape până la următoarea ediție.

De ce?

Festivalul Luminii este organizat în fiecare an în mai multe locații din România, cu scopul de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieții de zi cu zi și de a oferi copiilor, tinerilor și voluntarilor de toate vârstele implicați o educație non-formală prin responsabilizarea lor și dezvoltarea abilităților de organizare în cadrul unui eveniment național.

Programul evenimentului va începe cu ateliere dedicate copiilor şi adulţilor deopotrivă, între orele 13:00 şi 19:00, pe diferite teme, precum: arhitectura, igiena orală sau prim ajutor, urmând activităţi precum expoziţii de pictură, escaladă pe un perete gonflabil sau pictură pe faţă.

De la orele20:00, la prag de asfinţit, parcul va fi luminat cu ajutorul lumânărilor dispuse de-a lungul aleilor.

Aşadar, vă aşteptăm duminică, pe 10 Iunie, pentru a vă bucura de lucrurile mărunte şi de o seară relaxantă în Parcul Cetăţii, la o nouă ediţie Festivalul Luminii în Oradea.

Articol realizat de Mihai Dan.