O nouă aventură pe bicicletă în Bihor- Drumul Bisericilor de lemn

de |

O nouă aventură pe bicicletă în Bihor- Drumul Bisericilor de lemn.

O nouă ediție a evenimentului ”Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Drumul Bisericilor de lemn” va avea loc sâmbătă, pe data de 28 octombrie, 2017. Aventura pe bicicletă se va desfășura în destinația turistică bihoreană Codru Moma, pe raza comunelor Lazuri de Beiuș și Tărcaia.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

Startul celei de-a VIII-a ediții a evenimentului cicloturistic Redescoperă Bihorul pe bicicletă se va da din curtea bisericii de lemn din Lazuri de Beiuș la ora 10. Pe parcursul zilei vor fi vizitate patru monumente istorice: biserica de lemn din Totoreni “Adormirea Maicii Domnului”, biserica de lemn ”Înălțarea Domnului” din Hinchiriș, biserica de lemn din Mierag „Adormirea Maicii Domnului” și biserica de lemn ”Pogorârea Sf. Duh” situată în comuna Lazuri de Beiuș.

Va fi organizată și o vizită la cea mai vârstnică persoană din comuna Lazuri de Beiuș, un adevărat ”tezaur viu” al satului Cusuiuș. La fiecare oprire vor fi degustate produse tradiționale de sezon și vor fi puncte de hidratare.

Deplasarea din Oradea până la Lazuri de Beiuș și retur se va face contra sumei de 30 de lei, cu un autocar de 50 de locuri, la care este atașată o remorcă cu o capacitate de 25 de biciclete, iar restul de 25 vor fi transportate separat cu ajutorul unei camionete. Agenția de Management al Destinației Bihor vă invită să completați următorul formular de înscriere goo.gl/forms/eRJO1sLDnieVh9bc2, valabil până vineri 27 octombrie ora 12.

În caz de precipitații traseul va fi parcurs în totalitate pe asfalt pe o distanță de 23.8 km, iar dacă vor avea loc schimbări majore în ceea ce privește vremea, tura va fi amânată. În aceste condiții, traseul poate fi parcurs cu orice tip de bicicletă.