de |

Duminică, 11 decembrie, ora 19:00, a fost organizat la Ristretto un vernisaj al unei expoziții foto semnată de Chris Devour – fotograf orădean care suprinde, prin intermediul artei sale, în special reprezentările expresiilor faciale care, de fapt, în viziunea sa, vorbesc despre identitatea, despre sinele celui fotografiat, despre frumusețea individului din interiorul trupului.

„Am răspuns invitației, neștiind cine este Chris, pentru că ideea de a organiza într-un spațiu de acest tip în Oradea, acest fel de expoziție, mi se pare salutar. Salutar pentru că eu eram obișnuită cu astfel de manifestări, în special în Cluj”, susține doamna Ramona Novicov.

chris-devour-ristretto

Tot în viziunea dânsei, pentru ca astfel de manifestări să se desfășoare în continuare este necesar „să fie locul, să fie oamenii, să fie dispoziția, atitudinea, dorința… multe lucruri trebuie să se conjuge în Oradea noastră ca lucrurile nu doar să se întâmple, ci să se și perpetueze”. De asemenea, despre nonculorile folosite de Chris Devour, alb și negru, susținea faptul că: „există o ambiguitate pe care ți-o oferă nuanțarea infinită între alb și negru, asta sporește misterul acestor ființe care ne privesc cu o privire blurată…”

Orădeanul Chris, în vârstă de 25 de ani, este pasionat de fotografie, muzică, ilustrații. Acesta colecționează poze sau ilustrații din desene, cărți, reviste, combină toate cele menționate cu desenul, „remodelând” ceea ce are la îndemână, creând astfel în mod constant.

chris_devour

Iar acesta a fost vernisajul din seara de 11 decembrie, susținut de echipa Ristretto și de alți colaboratori.

Chris Devour's Don't Look

Vezi mai multe fotografii realizate de Chris Devour: