O cană de fericire pentru copiii din secția oncologie a Spitalului Municipal Oradea

de |

O cană de fericire pentru copiii din secția oncologie a Spitalului Municipal Oradea.

Odată cu Târgul de Crăciun din Oradea, are loc și o nouă ediție a evenimentului caritabil O cană de fericire. Acesta se află la cea de-a IX-a ediție, și scopul caritabil din acest an implică domeniul medical.

Organizatorii și-au propus să ajute în dotarea a două camere din incinta Spitalului Municipal Oradea cu aparate de decontaminare a aerului. Aparatura medicală va fi instalată în cadrul secției de oncologie – copii. În respectivele camere sunt internați copiii cu risc major de infecții și septicemii, cu imunitatea slăbită în urma tratamentelor chimioterapice mai mult sau mai puțin agresive. Pentru acești copii este vital să aibă parte de un aer cât mai curat în încăperile în care sunt internați. Aparatura de sterilizare a aerului va fi un pas important pentru sănătatea acestor copii.

În atingerea acestei cauze, în perioada 30 noiembrie – 23 decembrie, voluntarii vor fi prezenți zilnic la Căsuța fericirii din Târgul de Crăciun, din Piața Unirii. Cei care vizitează târgul vor putea cumpăra o cană de ceai, vin fiert sau ciocolată caldă în schimbul unei sume modice de bani care vor fi donați în totalitate cauzei alese.

O cană de fericire este un proiect caritabil iniţiat de către Rotaract Club Oradea alături de cluburile Rotary şi Interact Oradea, având sprijinul Primăriei Oradea.

Contact:

Facebook: O cană de fericire
Rotaract Club Oradea