Noul Pod cu Stea destinat și traficului rutier

de |

Joi, 30 martie, va intra o nouă propunere în cadrul ședinței Consiliului Local, și anume posibilitatea schimbării fostului Pod cu Stea, cel care trece peste Crișul Repede, situat între străzile Plevnei și Szigligeti Ede.

Luând în considerare rezultatele expertizei realizate în anul 2016, care scoteau în evidență faptul că Podul cu Stea, construit în anii ’50, are „deficienţe grave ale suprastructurii”. Această pasarelă pietonală a fost consolidată în perioada 2003 – 2004.

„Având în vedere cele de mai sus, s-a propus demolarea podului vechi și construirea unui pod nou, care să satisfacă atât necesităţile circulației auto, cât și cea pietonală. Acesta va crea un culoar de circulație care va atrage traficul de pe podurile Sf. Ladislau și Decebal, având şi rolul de a descongestiona traficul pe străzile adiacente” –  sursă text AICI.

Proiectul prevede un pod susținut de două arce

„Suprastructura podului propus va consta din douã arce metalice cu calea de rulare la mijloc și un tablier cu structură mixtă oțel-beton, susținut de tiranți. Lungimea totală a podului va fi de 84,71 m, iar lățimea de 18,60 m. În secțiunea transversală se realizează 2 benzi de circulație cu lățimea 3,90 m, lățimea părții carosabile între borduri fiind de 7,80 m precum și trotuare în consolă, în exteriorul arcelor de susținere, pe ambele părți, cu lățimea de 3 m, ce includ și o pistă pentru cicliști” – sursă text AICI.

Durata de realizare a proiectului este estimată la 14 luni, iar inaugurarea va avea loc la data de 1 decembrie 2018. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 3,1 milioane euro, din care demolarea podului actual presupune 360 mii de euro.

Informații preluate de pe site-ul oradea.ro