Noaptea Cercetătorilor și la Oradea

de |

Noaptea Cercetătorilor 2016 va avea loc și în Oradea în data de 30 septembrie, în Sala Polivalentă a Universității din Oradea.

Cei prezenți vor avea parte de cinci ore dedicate științei, între 17:00 și 22:00! Încă din anul 2005 această mișcare se bucura de un real succes atrăgând peste 1,5 milioane de vizitatori. „Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Noaptea Cercetătorilor Europeni #NCE2016 este evenimentul care te aduce pentru o seară mai aproape de lumea științei. Te așteaptă experimente trăznite, ateliere de lucru, activități educative, concursuri cu premii și multe surprize” – sursă text AICI.

Acest eveniment se înscrie în seria activităților Marie Curie și „își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare”.

Atenție! Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.