Nepal – o lume într-o expoziție

de |

Nepal – o lume într-o expoziție

Atunci când o lume este fotografiată de un artist fotograf, unicul acelor locuri depășește orice graniță trasată de om, iar cei care sunt dispuși să privească munca celui care a simțit și văzut totul prin declanșarea unui buton, se îmbogățesc cultural și spiritual.

Clubul Fotografic Nufărul Oradea îi invită, în data de 20 iulie, la orele 18:00, pe toți pasionații de fotografie, și nu numai, la expoziția ”WPG – Photo meeting în Nepal”. Expoziția are loc la Galeria „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea, fiind vernisată de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar în deschidere va luat cuvântul artistul fotograf Ștefan Tóth. În cadrul expoziției vizitatorii vor putea admira lucrări ale artistei fotografe Najla Angawi din Arabia Saudită. Alături de ea vor mai expune nume cunoscute din lumea artei fotografice precum: Ahmed Alibrahim EFIAP, EPAS (Arabia Saudită), Ali Ben Saleh (Arabia Saudită), Mahmood Al Jabri (Oman), Mohammad Fattal (Syria refugiat în Arabia Saudită) și Yousef Alkhalifah (Arabia Saudită).

Lucrările celei care a fondat World of Photography Group (WPG – SA) au fost realizate în Nepal, fiind puternic încărcate de expresivitate, emoție și sensibilitate. Najla Angawi s-a remarcat de-a lungul timpului prin pasiunea care a propulsat-o în topul fotografilor din întreaga lume, ea devenind și prima femeie din lumea arabă premiată la 26 de saloane international. După ce World of Photography Group (WPG – SA) a luat naștere, fotografa a devenit prima femeie din Arabia Saudită și a doua doamnă arabă care a reprezentat WPG la Federația Internațională de Artă Fotografică după obținerea statului de Membru Individiual al Ferderației Internaționale recunoscută de UNESCO.

Cei dornici vor putea vizita expoziția până în data de 16 august 2018, între orele 08:00 – 20:00, accesul fiind gratuit.

Articol realizat de: Sebastian Ferchi