Muzică, creație și Festivalul: Seri de vară Szigligeti

de |

Cetatea din Oradea este din nou gazda unui eveniment important. De această dată este vorba despre: Seri de vară Szigligeti.

În perioada 30 iulie – 2 septembrie 2016, Teatrul Szigligeti organizează un festival menit să învăluie atmosfera din Oradea cu momente din lumea teatrului, dansului și muzicii. În cadrul programului toate cele trei trupe ale instituției vor susține activități, tabere de creație, spectacole sau concerte.

Deschiderea evenimentului va fi marcată de o acțiune caritabilă ce se desfășoară în parteneriat cu Unique Dance Studio. Pentru cine? Pentru tabăra Yuppi în cadrul căreia mai mulți copii ce suferă de boli cronice se bucură an de an de momente de neuitat. Pentru a susține aceste cazuri se va organiza un maraton de dans ce va avea loc în data de 30 iulie 2016 și va fi dedicat tuturor celor care doresc să susțină inițiativa. Pentru mai multe informații și înscrieri, trimiteți un email la adresa: [email protected] (Noemi Simon). Premiul cel mare al concursului constă în valoarea de 500 de lei.

În data de 15 august, începând cu ora 20:00, mai mult de 30 de artiști dansatori și muzicieni veniți întocmai din Argentina vor urca pe scena teatrului de vară pentru a susține un spectacol de neuitat. Invitații se autointitulează Ballet Folklorico Latinoamericano Santiago del Estero. Aceștia au participat la numeroase turnee și festivaluri internaționale. Scopul lor: conservarea dansurilor tradiționale.

Mai pe urmă, în seara de 19 august 2016 va avea loc premiera spectacolului Floare de mină, comedie scrisă de Csaba Székely. Iar, începând cu stagiunea 2016 – 2017, piesa va face parte din repertoriul teatrului.

Bineînțeles, de-a lungul verii, până ce încep să cadă primele frunze, teatrul de vară va organiza mai multe concerte (Koós János, Koós Réka, Peller Károly, Oszvald Marika, Szendy Szilvi) și o tabără de creație pentru cei mici.

*Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate de la agenția de bilete a teatrului, online (apăsați AICI) sau cu o oră înaintea spectacolelor – în cazul în care mai sunt locuri disponibile. 

Sursă foto AICI.