Melodia „Mona” – Azur, cântată și de către Delia, s-a născut în Băile Felix (VIDEO)

de |

Melodia „Mona” – Azur, cântată și de către Delia, s-a născut în Băile Felix.

Dacă ați fost la concertul Deliei, în cadrul festivalului Toamna Orădeană, ați auzit și voi melodia „Mona”. Piesa, interpretată într-o manieră nouă, este cântată alături de Damian & Brothers.

 

Cei mai mulți dintre noi însă, știm melodia datorită formației Azur, care au și compus această piesă. Într-un interviu acordat celor de la VICE,  solistul trupei Azur, Nelu Vlad a declarat că momentul de inspirație al acestei melodii a avut loc în Băile Felix din județul Bihor.

„Cu Mona asta, știu că eram pe la Băile Felix și-a strigat cineva după o fată: „Aoleu, Mona, Mona!” Eu am început să fredonez, iar seara, la restaurant, am cântat piesa pentru prima dată. A fost belea mare cu ea încă de atunci.”, a spus artistul.

Trupa Azur a fost înființată în anul 1977, dar la aproximativ un an după Revoluție nu au mai susținut concerte, din cauza plagierii care a dus la scăderea numărului de spectatori în cadrul concertelor susținute de formație. Totuși, de câțiva ani încoace, trupa s-a reunit și încântă publicul cu melodiile lor.

 

 

Indiferent care variantă a melodiei vă place mai mult, noi ne bucurăm că Bihorul a fost și este o sursă de inspirație pentru artiști.

Foto sus: Realizată în cadrul Toamnei Orădene 2017