Marius Dobra Band: A fost, a cântat, mai vrem

de |

În data de 15 octombrie, sâmbătă, orădeanul Marius Dobra a revenit în orașul său natal pentru a concerta alături de propria trupă.

Înainte de a susține acest concert, în Moszkva Cafe, Marius Dobra ne-a oferit un interviu prin intermediul căruia ne-a relatat o întâmplare memorabilă și amuzantă din cariera sa muzicală. Sună cam așa…

„La sfârșitul anilor `70 , la Teatrul de Stat Oradea, se ținea un spectacol cu ocazia zilei de 8 martie, organizat de fostul regim. Eu tocmai câștigasem festivalul „Cântarea României” cu o „compoziție” – Mama. Ies pe scenă, sala plină, un reflector de mii de W mă orbea, la 12 – 13 ani emoțiile erau enorme. Încep piesa greșit, mă opresc și strig în microfon „AOLEU”. Toată sala izbunește în râs. Îmi iau inima în dinți și cânt piesa eroic. Urmează Standing Ovation! Asta a fost o mare expriență”.

Artistul Marius Dobra a trecut prin mai multe „faze”. La 20 de ani, aborda rockul ca stil muzical predominant. Mai târziu, a urmat o trecere înspre blues influențat, bineînțeles, și de muzica anilor scurși. Astfel a rezultat blues-rockul.

La concert, după fiecare piesă cântată pe ritmuri de blues-rock, cei prezenți și-au exprimat sentimentele și aprecierile cu ajutorul aplauzelor, care au umplut sala nu de foarte puține ori….

Cântând la un Fender din 1962, alături de basistul Pepi Scheer și toboșarul Kovacsics George, trupa Marius Dobra Band ne-a oferit o seară frumoasă, energică, invitându-ne parcă mereu la dans, cu toate că singurul dans prezent a fost interpretat de simțămintele oferite de muzica invitaților.

Mulțumim pentru acest concert și îl așteptăm pe următorul!

Fotografii realizate de Tudor Vâșcan

Eveniment organizat de LB Shows. În curând va concerta Luna Amară, în data de 4 noiembrie, în Urban Place.