Mai multe spaţii verzi în Oradea, din fonduri europene

de |

Mai multe spaţii verzi în Oradea, din fonduri europene

Primarul municipiului Oradea a declarat în conferinţa de presă din 23.03.2018 :”Unul dintre obiectivele orașului este acela de a avea spații verzi în toate cartierele, iar zonele degradate pe care le avem azi să fie treptat eliminate și redate cetățenilor. Pentru atingerea acestui obiectiv profităm de existența unei axe de finanțare europeană, prin care se finanțează tranformarea unor zone degradate în spații verzi. Scopul nostru este să întocmim proiecte de cel puțin 6 milioane de euro, în așa fel încât 10 ha de terenuri din Oradea, aflate azi într-o situație gravă de deteriorare, să fie redate cetățenilor sub forma unor spații verzi”.

O parte din aceste proiecte de regenerare urbană vor fi votate în ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare, iar altele în luna aprilie. Se doreşte ca la finalul lunii mai toate aceste proiecte să fie depuse, iar în toamnă să poată fi începute lucrările.

Aceste proiecte se vor implementa în 7 locații din municipiul Oradea. Două dintre ele au fost prezentate în conferinţa de presă.

Prima locație se află în Cartierul Soarelui, în zona dinspre localitatea Paleu. Cea de-a doua zonă prezentată este între Calea Sântandrei și Peța, unde se construiesc în prezent blocurile ANL.

Directorul Adrian Foghiș a mai declarat: „Realizarea coridorului verde din str. Aurel Covaci în Cartierul Soarelui, va reprezenta un factor de accelerare urbană a zonei.. Prin igienizarea acestei zone și realizarea parcului propus în actualul proiect, întreg orașul va câștiga încă o zonă de plămân verde”.

Zone în care urmează să fie implementate proiecte de regenerare urbană:

str. Barcăului – coridorul verde Ioșia;

zona aferentă Cartierului Grigorescu,

zona Ciheiului  –  peste pasajul nou înspre Cihei;

Cartierul Nufărul – zona str. Leonardo da Vinci;

str Ion Bogdan, lângă Apele Române,

zona Silvaș în aval de Podul Mareșal Prezan, pentru continuarea pistei de biciclete și pedalarea între Podul Dacia Și Podul Prezan.

Sursă info aici