de |

„Curajul înseamnă să spui –Voi lupta și mâine!-” – acestea sunt cuvintele regăsite pe una dintre paginile calendarului pe care l-am primit în dar de la Asociația Luptătorii pentru Viață. Mai mult decât atât, sloganul asociației despre care vorbim este : „Lupta ta este și lupta noastră”. Iar pentru a clarifica subiectul discuției, vă voi oferi un alt citat care se ivește pe o pagină a aceluiași calendar: „Poți fi o victimă a cancerului sau un supraviețuitor. Diferența e în mintea ta!”.

Dar la această diferență vitală contribuie și susținerea celor din jur. Exact acestei nevoi încearcă să răspundă organizația non-profit Luptătorii pentru viață, al cărei scop declarat este acela de „a susține prin toate mijloacele pacienții diagnosticați cu cancer și familiile lor, să contribuie la tratamentul împotriva cancerului, să promoveze lupta împotriva bolilor oncologice prin toate mijloacele: informare, susținere morală a pacienților și a familiilor lor, lobii, educație, cercetare, schimb de experiență, servicii directe și orice alte acte legale menite să sprijine această misiune.”

Avem așadar în fața noastră o inițiativă necesară și deosebită a cărei dorință de a ajuta pacienții diagnosticați cu cancer se concretizează și în organizarea următoarelor activități:

  • grupuri de susținere prin consiliere psihologică;
  • club de nutriție;
  • club de artă;
  • grup de susținere prin kinetoterapie;
  • grupuri de susținere axate pe fiecare categorie de cancer;
  • consiliere juridică.

Sprijinul pe care noi avem ocazia să îl punem la dispoziția celor diagnosticați cu boli oncologice se poate propaga în trei direcții:
1. răspândirea informațiilor privitoare la această organizație pentru ca pacienții care se luptă cu cancerul să poată beneficia de susținerea de care au categoric nevoie;
2. implicarea directă în dezvoltarea asociației prin desfășurarea activității de voluntariat;
3. oferirea de sprijin material în calitate de sponsor sau donator.

În cazul în care doriți să contribuiți la această cauză, vă invităm și vă încurajăm să contactați Asociația Luptătorii pentru Viață utilizând următoarele date de contact:
adresă: strada Moscovei, nr. 9
telefon: 0758 545 106 în cadrul orarului:
Luni, Miercuri și Vineri – 16:00 – 18:00, Marți – 12:00 – 14:00, Joi – 10:00 – 12:00
email: [email protected]
facebook: Luptătorii pentru Viață