Locuri destinate sportului

de |

Locuri destinate sportului

 

Fie că te afli în vizită în Oradea sau ești localnic, sănătatea și condiția fizică nu trebuie neglijate. Orașul le oferă pasionaților de sport locuri potrivite pentru astfel de activități.

Parcul I.C Brătianu, fostul Parc Muncitoresc, a devenit în Oradea locul în care sportul este la el acasă. Aici s-au amenajat două terenuri de baschet, un skate park și o zonă cu mese de ping-pong. Anul acesta, mai exact în data de 2 mai, parcul a primit și prima pistă de alergat sintetică. Cu o lungime de totală de 1.054 m și o lățime de 1.25 m, pista a fost realizată din tartan. Beneficiile acestui material este acela că reduce riscul accidentărilor și îmbunătățește viteza de alergare.

O altă zonă care se încadrează perfect activităților sportive, în special alergatului, este zona dintre Podul Decebal și Podul Densușianu. Cele două maluri ale Crișului Repede oferă alergătorilor posibilitatea de a practica sportul departe de agitația bulevardelor. Cele două maluri au o lungime de peste 4 km. Cu toate că această zonă nu are amenajată o pistă pentru alergat, locul este preferat de către orădeni. Cu toate că am menționat această zonă, malurile amenajate ale râului care străbate urbea sunt propice alergatului, singurul lucru de care este nevoie, este motivația de a alerga.

Dacă alergatul nu reprezintă activitatea sportivă preferată, atunci îți oferim ca și alternativă plimbarea cu bicicleta. Oradea dispune de o rețea de piste pentru biciclete care se întinde pe o suprafață de 33,5 de km, pistele reușind să conecteze cele mai importante cartiere ale orașului. Bicicliștii pot pedala:

Din Nufărul 2 până în Ioșia Sud

Prin Ioșia Sud

Din Nufărul până la Cetate

Din Dragoș Vodă până în spatele Cetății

Din Olosig până în Rogerius sau… Ungaria

Parcul I. C. Brătianu

Prin Olosig

Prin cartierul Nicolae Grigorescu

Indiferent de modul în care alegi să faci sport, parcurile din Oradea sunt potrivite pentru mișcare în aer liber.

Articol realizat de: Sebastian Ferchi