de |

În data de 26 ianuarie 2017, în cadrul ședinței Consiliului Local și potrivit celor scrise pe site-ul primăriei, www.oradea.ro, a fost anunțat faptul că va fi realizată legătura dintre Ioșia, zona Universității și Cantemir prin intermediul liniilor de tramvai.

Până la finalul lunii februarie se dorește organizarea licitației, pentru ca mai apoi, timp de două luni, să se poată depune ofertele, iar aproximativ alte două luni să se evalueze proiectele (cu tot cu perioada de contestații). Așadar, în vara anului 2017 se vor demara lucrările pentru construirea legăturii dintre Ioșia, zona Universității și Cantemir.

„Proiectul extinderii liniei de tramvai, care va genera o legătură mult mai bună între cartierul Rogerius – Ioşia – zona Universităţii şi Cantemir, face parte din pachetul de proiecte care urmează să fie finalizate din fonduri europene, în acestă nouă sesiune de finanţare. Proiectul presupune extinderea liniei de tramvai cu peste 7 km, astfel încât de pe Calea Aradului, acolo unde astăzi linia de tramvai intră în zona Ioşia – cartierul de case, linia de tramvai să meargă pe mijlocul Căii Aradului către ieşirea spre Arad, apoi, imediat ce se trece Pârâul Peţa, se virează la stânga şi pe malul stâng al Peţei, prin spatele magazinului Auchan, piaţa de vechituri, Universitate, unitatea de jandarmi se ajunge pe strada Atelierelor, în zona depoului OTL, iar apoi se închide acestă buclă nouă prin Cantemir. Lucrarea este dublată şi de execuţia unui nou braţ al tramvaiului în intersecţia din giraţia de la Biserica Emanuel, astfel încât tramvaiul să poată să circule pe toate cele trei direcţii şi prin urmare să se închidă direcţia Rogerius – Calea Aradului, pentru o mai bună legătură”, primarul Ilie Bolojan – sursă text AICI.

* Amplasamentul investiţiei vizează străzile: Calea Aradului, Făgăraşului, Atelierelor, Aleea Salca şi Nufărul. Valoarea totală a investiţiei va fi de 53.365.727, 45 lei (inclusiv TVA), iar durata de realizarea a lucrărilor se va întinde pe 30 de luni.

Noul traseu va avea 8 staţii de tramvai

  • Tronson Calea Aradului – cuprins între strada Aviatorilor şi podul peste Pârâul Peţa – lungime 535 m
  • Tronson complex comercial – cuprins între podul peste Pârâul Peţa şi str. T. Blajovici – lungime 680 m
  • Tronson strada Făgaraşului – cuprins între strada T. Blajovici şi strada Universităţii – lungime 710 m
  • Tronson strada Făgăraşului – cuprins între str. Universităţii şi intersecţia cu strada Făgăraşului – lungime 480 m
  • Tronson Cartier Ceyrat – cuprins între intersectia cu strada Făgăraşului şi strada Ronald Reagan – lungime 520 m
  • Tronson strada Ceyrat – cuprins între strada Ronald Reagan şi strada Thurzo Sandor – lungime 162 m
  • Tronson strada Atelierelor – cuprins între strada Thurzo Sandor şi Aleea Salca – lungime 408 m
  • Tronson Aleea Salca – cuprins între strada Atelierelor si B-dul Cantemir – 395 m

Informații oferite de inginerul Nicolae Găgeanu, proiectant la firma S.C AQUACONS S.R.L.

Vezi mai multe informații AICI. Fotografie realizată de Adam Freundlich.