Liga Profesorilor Excepționali

de |

Pentru a fi un profesor bun este nevoie de har, pasiune, cunoaștere, înțelegere, sinceritate și nu în ultimul rând, iubire față de cei cărora le predai. De aceea, ne bucurăm că profesorii din țară au posibilitatea de a-și lăsa elevii, și nu numai, să îi aprecieze și să le ofere premiul Ligii Profesorilor Excepționali.

În primă fază, în cadrul celei de-a treia ediție a Ligii Profesorilor Excepționali, s-au numărat voturile online strânse la nivel național. Primii 30 de profesori cei mai apreciați au trecut la etapa următoare, adică: o comisie specială au selectat doar zece profesori care au intrat în finală.

De asemenea, ne mândrim cu faptul că a ajuns în această etapă și doamna profesoară de chimie Luncan Anița de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, alături de alți dascăli din Bacău, Bistrița, București, Iași, Piatra-Neamț și Pitești.

Câștigătorul concursului se va bucura de un premiu ce constă în suma de 30 000 RON. Bineînțeles, toate celelalte locuri ocupate în ligă vor fi premiate: 20 000 RON pentru locul al doilea, 10 000 RON pentru cel de-al treilea loc, cel de-al patrulea premiant va participa la o tabară educațională organizată în cadrul unei universități de prestigiu din Europa, iar următorii șase câștigători vor benefica de câte un laptop. Celor zece li se vor oferi și alte mici recompense, cum ar fi: materiale de specialitate, enciclopedii sau materiale educaționale.

Doamna Anița susține: „copiii îmi oferă un univers fascinant, poate mai fascinant decât sinteza substanțelor chimice”. Un lucru pe cât de simplu spus, pe atât de greu de cuprins și de înțeles.

Prin Liga Profesorilor Excepționali se încearcă observarea și premierea performanțelor în educație. De aceea, puteți aprecia și voi unul dintre cei zece finaliști, apăsând AICI până la data de 20 iunie 2016.

Liga profesorilor excepționali este un proiect organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Fischer International și Editura Litera.