Liceeni care plantează fapte bune pentru Caritas Oradea

de |

În săptămâna 27 – 31 martie, elevii de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și Colegiul Național „Mihai Eminescu” și-au deschis sufletele înspre familiile nevoiașe din Oradea. Aceștia, sub îndrumarea doamnei profesoare Crețiu Florica, au luat parte la colecta de alimente organizată de Asociația Caritas Eparhial Oradea, cu scopul de a-i ajuta pe cei din familiile cu situație materială precară. Doamna profesoară, fiind însăși dumneaei voluntară la Caritas, i-a încurajat pe elevi să facă o faptă bună, ba chiar să activeze și ei ca voluntari, în viitor.

„Ne-am mobilizat în timp record pentru a răspunde apelului formulat de Asociația Caritas Eparhial Oradea, declară doamna profesoară Crețiu Florica, deoarece am vrut să venim în sprijinul elevilor proveniți din familii vulnerabile și aflați în imposibilitatea de a-și depăși prin forțe proprii problemele, dar și pentru a ajuta acele persoane fără adăpost ce sunt susținute prin oferirea unei mese calde. Vrem să adăugăm că am rămas plăcut surprinși de răspunsul rapid și consistent al elevilor noștri, dar și de totala disponibilitate și deschidere de care au dat dovadă conducerile celor două colegii, mai exact dl director Nicoară Florin și dna directoare Muntean Livia-Cătălina, cărora ținem să le mulțumim pe această cale. Contribuții consistente în concretizarea acestui proiect de voluntariat și-au adus elevii din clasele a IX-a D, a XI-a A și a XI-a G din Colegiul Național Emanuil Gojdu, dar și elevii claselor a IX-a J, secția maghiară și a X-a C din Colegiul Național Mihai Eminescu, lor adăugându-li-se elevi din alte clase ale celor două instituții de învățământ, cărora vrem să le aducem sincere mulțumiri pentru gesturile lor frumoase.”

„A fost o experiență care ne-a făcut să înțelegem că voluntariatul înseamnă a ajuta necondiționat oamenii aflați în momente grele. Voluntariatul înseamnă mai mult investiție în propria persoană, oferindu-ți timpul, energia și sufletul pentru o cauză. În schimb, acumulezi experiențe de neuitat, cunoști persoane noi, îți dezvolți lucrul în echipă și capacitatea de a gestiona resursele sau abilitățile de comunicare și relaționare. O nouă abordare a învățăturii prin activități plăcute și dorite de elevi este educația non-formală. Aceasta este diferită prin faptul că se elimină stresul catalogului și al temelor obligatorii, totul bazându-se pe plăcerea de a cunoaște și de a te dezvolta, ” mai spune Diana Beleneș, de la Colegiul Național Emanuil Gojdu.

Asociația Caritas Eparhial Oradea vă invită să participați la colecta de alimente sau chiar să deveniți voluntari, completând formularul: https://goo.gl/forms/sWUnLICHyns9tcLA2.