Lazuri Climbing Fest – sejur activ în Pădurea Craiului

de |

Lazuri Climbing Fest – sejur activ în Pădurea Craiului

Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, Agenția de Management al Destinației Bihor, Crux Escaladă Oradea și Clubul de Speologie Cristal Oradea vă invită să petreceți un sejur activ în Pădurea Craiului, alături de peste 150 de practicanți ai escaladei din țară și străinătate. LAZURI CLIMBING FEST este un festival de escaladă, o oportunitate oferită practicanților acestui sport cât și celor care își doresc să vadă ce înseamnă cățărarea liberă.

Acest eveniment se adresează deopotrivă cățărătorilor și iubitorilor de munte, aducând laolaltă pentru trei zile cățărători cu experiență și începători în ale escaladei.

În zona Văii Lazurilor, în apropierea Peșterii cu Cristale din mina Farcu, au fost echipate 48 de trasee spectaculoase, arealul fiind unul cu un mare potențial de dezvoltare. Urmează ca în funcție de interesul arătat de cățărători să fie dezvoltate în viitor și mai multe trasee.

Amenajare

Amenajarea zonei a fost realizată de către Asociația Crux Escaladă Oradea, împreună cu voluntari ai Clubului de Speologie Cristal Oradea, cu sprijinul Agenției de Management al Destinației Bihor, Centrului pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, al Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Bihor și al SC Vita Line Sport SRL.

Pentru organizarea zonei a fost implicată comunitatea locală, Primăria Roșia asigurând accesul la pereți și în zona taberei și susținând activitățile de amenajare, astfel încât evenimentul și activitatea de escaladă în general să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Activități și premii

Pe lângă escaladă, pe parcursul celor 3 zile ale festivalului vor fi organizate și alte activități. Amintim dintre acestea, atelierele de escaladă pentru copii, proiecția de film de escaladă, serile la foc sau posibilitatea de a vizita peșterile turistice din zonă (Peștera cu Cristale din mina Farcu și Peștera Meziad), existând și o tombolă cu premii atractive oferite ce CAMP și Alpin Expe Mountain Shop.

Pe perioada festivalului, toți participanții vor beneficia de vauchere de reducere pentru vizitarea celor două peșteri pe care CAPDD Bihor le administrează: Peștera cu Cristale din mina Farcu și Peștera Meziad.

În timpul festivalului, va exista o zonă de relaxare, amenajată cu sprijinul MinorSwing (hamace), astfel încât timpul petrecut în natură să fie cât mai plăcut. De asemenea, în tabăra de bază a evenimentului situată chiar pe dealul din apropierea Peșterii cu Cristale din mina Farcu vor fi amplasate în cele trei zile, câteva standuri cu produse locale, fiind promovată ideea de turism responsabil prin susținerea comunităților.

De-a lungul celor peste 6 luni de muncă pentru amenajarea traseelor, gazdele de la Pensiunea Roșia au fost aproape de echipele care au lucrat în zonă, susținându-le necondiționat. Dorim să mulțumim pentru ospitalitate și sperăm ca această zonă să trezească interesul, comunitatea locală având nevoie de fiecare resursă atrasă aici.

Siguranță

Siguranța participanților va fi asigurată ca întotdeauna de echipele Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Bihor, care s-a implicat de asemenea în susținerea logistică a amenajării traseelor de escaladă timp de aproape 10 luni facilitând accesul la diverse echipamente necesare pentru amenajatori.

Dacă doriți să participați la LAZURI Climbing Fest 2018 și nu v-ați înscris încă, invităm să completați formularul de înscriere la eveniment, pe care îl găsiți pe pagina Climb in Bihor (www.facebook.com/climbinbihor) sau pe pagina de facebook a evenimentului.

Până acum au confirmat participarea peste 100 de cățărători din mai multe orașe ale țării și din străinătate (Ungaria, Austria, Germania), dar avem semnale că numărul participanților va fi mai mare aceștia urmând a se înscrie la fața locului. Pentru primii 50 de participanți care s-au înscris pentru escaladă în cadrul festivalului sunt garantate kituri de festival.

Vă așteptăm în perioada 31 mai – 3 iunie la LAZURI CLIMBING FEST cu voie bună, chef de cățărat și multe surprize!