Concert de muzică clasică în Oradea, susținut de Laura Bretan, câștigătoarea emisiunii Românii au talent

de |

Tânăra cântăreață Laura Bretan, cunoscută la nivel internațional și câștigătoare a emisiunii Românii au talent, susține un concert de muzică clasică în Oradea, pe data data de 5 mai în interiorul cetății Oradea în aer liber, în cadrul evenimentului City Opera 2017.

Laura Bretan va cânta într-un concert de muzică clasică vineri, 5 mai, în primul eveniment City Opera. Laura s-a născut la Chicago, într-o familie de români iar in prezent locuiește și studiază in Northbrook. În anul 2016, Laura a fost desemnată câștigătoarea celui de-al șaselea sezon al emisiunii „Romanii au talent“, care i-a adus un premiu in valoare de 120.000 de euro, la vârsta de doar 14 ani. Premiul câștigat în Romania i l-a dedicat bunicului ei care a decedat anul trecut.

Soprana de cetățenie americană, cu origini române a participat și în Statele Unite la emisiunea America’s Got Talent, și a ajuns în top 10 al concurenților, având mare priză la publicul american. Creatorul formatului emisiunii, Simon Cowell, a fost impresionat de talentul tinerei românce supranumită „copila cântăreață cu o voce de adult”. Laura Bretan a fost cea mai tânără cântăreață nominalizată la CHICAGO MUSIC AWARDS.

Alături de Laura vor fi prezenți în concert și alți doi români cunoscuți pe plan internațional: soprana Diana Oros și basul Geani Brad, dar și tenorul Hector Lopez. Orchestra și corul PROART îi vor acompania, iar întregul concert va fi susținut sub bagheta dirijorului Ovidiu Niculaș. Evenimentul va avea fragmente de muzica clasică din operele lui Mozart, Pucini și Verdi, dar și musical-uri celebre și muzică de film, spre deliciul publiculului orădean. Directorul artistic a declarat că se dorește construirea, în felul acesta, a unui oraș cultural, muzical și plin de valori cu care merită să ne mândrim. ”Dorim o tradiție mereu încărcată de prospețime și valoare!”, a mai spus acesta.

Concertul de muzică clasică care va avea loc în interiorul Cetății Oradea este primul eveniment City Opera, care îl are ca director pe Ovidiu Niculaș. Acesta își propune să deschidă calea unui lung șir de evenimente culturale de înaltă calitate. Pentru orădenii interesați, biletele au fost puse în vânzare, iar prețul lor variază între 30 și 120 de lei.