Lasă mașina în parcare de dragul planetei

de |

World Car Free Day sau Ziua Mondială fără mașini se apropie!

Dar de unde a pornit această mișcare globală? Dacă ne-am putea întoarce în timp, în anul 1886, ne-am întâlni cu primul vehicul care străbătea străzile. De atunci, tot ce înseamnă mașini cu motor a trecut prin nenumărate procese de evoluție. Însă, odată cu acești pași uriași a venit și reversul medaliei care aduce după sine anumite probleme globale, precum sunt: poluarea, riscul accidentelor, zgomotul ș.a. Bineînțeles, nu putem nega faptul că mașinile sunt utile. Însă, așa cum ne luăm și noi mici concedii, de care avem nevoie, astfel și casa noastră – pământul – are nevoie de un moment de respiro. Ziua Mondială fără mașini este o soluție, pe lângă altele.

Cu ce putem înlocui mersul cu mașina? Cu mijloacele de transport în comun, cu mersul pe bicicletă, cu mersul pe jos… iar lista posibilităților continuă. Singura regulă: lasă-ți mașina în parcare timp de o zi, în data de 22 septembrie 2016.

Iar, dacă ești biciclist și ai anumite temeri în ceea ce privește plimbatul cu bicicleta în afara parcurilor sau pistelor special amenajate (dar nu numai în aceste cazuri), iată un ghid care îți va fi de folos pentru a rămâne în siguranță:

Această sărbătoare importantă se organizează în toate țările și orașele lumii. Bineînțeles, și Oradea este pe lista! Asociația Ghizilor Banat Crișana și Eurovacanța Turism organizează evenimentul „care promovează îmbunătățirea tranzitului în masă, ciclism și mersul pe jos” – sursă text AICI. Pentru a putea participa și tu la acest eveniment este necesar să completezi formularul de AICI. Mai multe informații despre acest eveniment găsești AICI.

Dacă nu dorești sau nu ai posibilitatea să participi la tura mai sus menționată, nici o problemă! Ziua mondială fără mașini poate fi sărbătorită individual, în familie, între prieteni. Planeta îți va fi recunoscătoare, indiferent de varianta pentru care optezi.

Așadar, dragi șoferi, în data de 22 septembrie 2016 uităm de mașini și ne reamintim de plăcerea de a face o plimbare relaxantă sau de a pedala energic alături de prieteni, vechi și noi. Pentru toate celelalte zile, amparcat.ro vă stă la dispoziție.

Amparcat.ro este aplicația prin care plătești parcarea rapid și usor, cu cardul, direct de pe telefonul mobil. Aplicația este disponibilă atât în App Store, cât și în Google Play.