de |

Ne bucurm nespus de mult că, în curând, trupa Jazzybirds se va opri și la Oradea pentru a ne încânta cu muzica lor. Iar, după cum ne-am obișnuit deja, ne place să aflăm mai multe lucruri despre cei care urmează să concerteze în orașul nostru, atunci când se poate.

Așadar, fără a mai pierde timpul, haideți să parcurgem interviul oferit de Jazzybirds.

Interviu: Jazzybirds

  • Povestea voastră pare a fi început într-un mod cât se poate de natural, conform celor scrise pe site-ul vostru. Ce a însemnat continuarea acestei povești, după ce s-au materializat ideile întâlnite în subsolul Operei Maghiare din Cluj, în anul 2011, și care, se pare, au dat naștere trupei Jazzybirds?

În primul rând, „continuarea poveștii” înseamnă două albume (Birth și On the Road – ambele apărute la casa de discuri Soft Records din București). Apoi, multe concerte atât în cluburi, cât și la festivaluri. Iar lucrul de care suntem cei mai mândri este faptul că, în condițiile actualei „industrii muzicale românești”, încă existăm și avem planuri mari de viitor.

  • Care credeți că este elementul cheie care vă unește ca și trupă?

Disciplina.

Interviu: Jazzybirds

  • Cum ați ajuns la numele de Jazzybirds? Ce v-a inspirat?

În momentul botezului nu ne propusesem mare lucru pentru viitor. Am ales, deci, primul nume care ni s-a părut mai sugestiv (asta ca să nu vă spun un bla-bla despre păsări, libertate etc).

  • Începuturile voastre au fost marcate de reinterpretarea unor piese rock cunoscute, după stilul muzicii jazz. Care a fost momentul declanșator pentru dorința de a vă scrie piesele proprii?

Dorința de a scrie piese proprii a existat mereu. În momentul în care am fost pregătiți, piesele au venit. Simplu, ca „Jó napot”.

  • Dacă ar fi să trageți linie și să vă uitați peste reușitele anului 2016, pe care le-ați enumera?

Apariția albumului al doilea și prezența la Jazz TM, Jazz in the Park și Double Rise.

Interviu: Jazzybirds

  • Din anul 2011, până în prezent, ați lansat două albume: Birth (2014) și On the Road (2016). Vă gândiți la vreun nou proiect muzical de genul? Dar la alte planuri pentru anul care urmează?

Piesele pentru cel de-al treilea album sunt gata în proporție de 75%. În rest, ne-am dori să ieșim mai des afară. În ianuarie cântăm la Budapesta și suntem în discuții pentru alte concerte în orașe din Ungaria.

  • Ați colaborat și cu artiști precum cei trei muzicieni din Bucharest Jazz Orchestra (Sebastian Burneci, Paolo Profeti, Florian Radu), dar și cu soliștii trupei Luna Amară, Nick Făgădar și Mihnea Blidariu. Ce înseamnă pentru voi aceste colaborări?

Pe partea de „jazz”, Sebi Burneci ne-a fost de un incredibil ajutor, el orchestrând părțile de suflători. Iar muzicienii aleși de el sunt de talie, cel puțin, europeană. Cu ei, din cauza distanței mari, am lucrat prin corespondență, grație technicii moderne. Cu prietenii noștri din Luna Amara a fost frumos și – evident – amuzant să lucrăm, ne-am distrat de minune în studio.

Interviu: Jazzybirds

  • În curând veți concerta și la Oradea, în data de 25 noiembrie. Care este energia, starea pe care vreți să le-o inspirați celor prezenți?

Suntem nerăbdători să ajungem la voi și e foarte probabil să cântăm și piese în primă audiție absolută.

  • Iar, pentru încheiere, vreți să le transmiteți vreun mesaj orădenilor?

Sperăm să vină în număr cât mai mare și cu inimile deschise.

Interviu luat de Diana Pașc

Sper că vi-a făcut plăcere să citiți răspunsurile oferite de Jazzybirds, cel puțin la fel de mult cum ne-a plăcut și nouă. Iar, pentru că timpul trece repede, nu uitați să vă treceți în agendă seara de 25 noiembrie ca fiind ocupată. Începând cu ora 20:30 trupa va concerta în Urban Place.

Interviu: Jazzybirds

*Vezi mai multe informații despre concertul Jazzybirds AICI. Eveniment organizat de LB Shows.