Haine cu povești

de |

Haine cu povești. Oferă haine, primește o carte!

„Jos textila, întoarce fila”  este un eveniment care își propune promovarea în mod neconvențional a valorilor culturale prin lectură. În același timp se dorește și strângerea de haine pentru persoanele fără posibilități. Ideea presupune schimbarea unui lucru superficial cu unul cu valoare culturală. Astfel tinerii să poată ajunge să aibă ca prioritate lectura, și să aprecieze mai mult valoarea cititului.

Fiecare persoană care va participa la acest eveniment va avea ocazia de a răsfoi cărțile expuse la târg pentru a și-o alege pe cea preferată.  Târgul de carte Haine cu Povești își propune promovarea în mod neconvențional a cititului și strângerea de haine pentru cauze sociale.

În schimbul oricărei donații, indiferent de calitatea hainelor, fiecare persoană va putea alege una dintre cărțile oferite de organizator. Cadrul ambiental pe care îl creăm încurajează și promovează lectura. De asemenea, este facilitat accesul la o diversitate foarte mare de cărți.

„Jos textila, întoarce fila” a ajuns la cea de-a V -a ediție. A reușit să adune până acum sute de participanți, peste 530 saci de haine, peste 2000 de cărți, încălțăminte și jucării pentru persoanele cu nevoi sociale.  Proiectul beneficiază de sprijinul și susținerea Excelenței Sale, Domnul Ioan Vulpescu, fost Ministru al Culturii.

Toate hainele strânse vor fi donate către persoane cu dizabilități și nevoi sociale.

Sâmbătă, 10 iunie 2017 şi duminică, 11 iunie 2017,  cea de-a V-a ediție a acestui proiect va avea loc în Moszka Kavezo. În premieră, evenimentul se va desfăşura în acelaşi timp în Bucureşti, Constanţa, şi Oradea.