de |

Știm, vremea delicioasei gelato nu mai este chiar propice. Dar, cu toate acestea, dorim să vă prezentăm câteva informații interesante despre acest subiect răcoros.

Pornind de la simpla idee cum că gelato nu este înghețată și încercând să înțelegem de ce este așa, am pătruns în cunoscuta gelaterie Bianco Milano, renumită pentru calitatea produsului servit.

gelato_sau_o_ciocolata_calda_bianco_milano-11

Iată ce am aflat…

Gelato este întodeauna proaspătă, preparată în laboratorul propriu (în cazul celor de la Bianco Milano), mereu făcută în ziua în care este servită și realizată din lapte, o cantitate mică de zahăr (vara viitoare vor exista chiar și fără zahăr) și ingrediente italienești care nu conțin conservanți. Sună delicios și sănătos, nu-i așa?

Ba mai mult, gelatourile cu fructe conțin chiar… fructe. O parte dintre acestea sunt achiziționate de la producători locali din Bihor, în funcție de sezon.

Dacă, totuși, opțiunea aleasă de tine este să nu consumi gelato atunci când este frig afară, te anunțăm că la Bianco Milano poți servi o cafea, o ciocolată caldă, un ceai, un cocktail sau, pentru cei care nu pot concepe sezonul rece fără clasica băutură amețitoare făcută din struguri, un vin cald cu mere, portocale, scorțișoară…

De reținut este faptul că în materie de cafea, Bianco Milano se poate mândri cu renumita cafea cu ginseng – plantă asiatică cunoscută ca având beneficii asupra: memoriei, imunității organismului, circulației sângelui, contribuie la reîntinerire ș.a.

Iar pofticioșii pot alege dintre clătite și prăjituri… una mai îmbietoare decât cealaltă.

Știați că…

Pentru înghețată, procentul de grăsime este de aproximativ 20% sau chiar mai mult. În cazul unui gelato, smântâna este înlocuită cu lapte integral, lucru care scade procentul de grăsime până în jurul valorii de 5 – 7%. Așadar, rezultă un desert mai ușor și mai sănătos.

P.S. Dacă dorești să te bucuri de înghețata marca Bianco Milano la nunta ta, ziua de naștere, majorat sau alte evenimente speciale, un cărucior plin cu gelato îți va fi pus la dispoziție.

carucior-bianco-milano

Date de contact – Bianco Milano

Adresă: Strada Republicii, numărul 10
Telefon: 0359 192 121
E-mail: [email protected]
Website: www.biancomilano.ro
Facebook: Bianco Milano (Oradea)
Program:

  • vara: L – J 08:00 – 24:00, V 08:00 – 01:00, S 09:00 – 01:00, D 10:00 – 24:00
  • iarna: L – J 08:00 – 23:00, V 08:00 – 23:00, S 09:00 – 23:00, D 10:00 – 23:00