Fotbal în Oradea

de |

Fotbal în Oradea. Și puțin din istoria sa.

Dacă ar fi să alegi, ție unde îți place să joci fotbal în Oradea? Jocul de fotbal e unul dintre cele mai iubite sporturi din lume. Deci, e timpul pentru fotbal. Odată cu sosirea vremii călduroase, iubitorii acestui sport își dau întâlnire pe teren, unde mingea vorbește pentru ei, iar schemele sunt la locul lor. Fiecare jucător tinde să se perfecționeze de la an la an, iar să privești un meci de fotbal între amici e un adevărat spectacol.

Ia-ți gașca de prieteni și nu mai sta pe gânduri, profită de timpul liber și dedică-l pasiunii voastre! Iată unde să joci fotbal în Oradea:

În parcul Olosig, teren sintetic, este disponibil gratuit;

Liceul sportiv ”LPS” (teren sintetic-deschis și balon), terenul este disponibil contra cost;

Colegiul National Mihai Eminescu, terenul este disponibil contra cost;

5×5 pe malul Crișului, teren sintetic, este disponibil contra cost;

Liceul Traian Vuia (în sala de sport);

În apropierea gării, Oradea, terenul este disponibil contra cost;

Băile 1 Mai, la Hotel Perla, (teren sintetic-deschis și balon), contra cost;

Înainte de intrarea în Sântandrei, teren sintetic (balon), contra cost;

Sânmartin (în sală de sport);

Borș (sală de sport);

La Paleu, în apropierea drumului principal;

O minge, două echipe și jocul poate să înceapă. Distracție plăcută!

O scurtă istorie a fotbalului

Știai că? În 1 iunie, anul 1902, pe terenul din parcul Rhedey (actual stadionul Tineretului) s-a disputat primul joc cu public, arbitrul Jelenik Geza conducând disputa dintre două selecționate locale (roșii și albaștri), eveniment consemnat în ziarul local Nagyvarad. Virgil Economu în lucrarea sa, “Football”, (publicată în 1935) spune că prima minge de fotbal a adus-o în ţară Mario Gebauer pe la 1889. După alte surse, medicul stomatolog Iuliu Weiner din Arad este cel care a adus de la Londra, unde-şi făcuse studiile, prima minge de fotbal din ţara noastră şi odată cu ea şi regulamentul jocului. În 1910 se pun bazele Clubului Atletic Oradea (CAO), care va deveni celebru în lumea fotbalului românesc.

 

Sursă poză aici.