Fondul Științescu Oradea 2016

de |

Marți, 8 noiembrie, Fundaţia Comunitară Oradea lansează apelul de proiecte pentru programul Fondul Științescu Oradea 2016.

Prin Fondul Științescu, Fundația Comunitară Oradea urmărește să stimuleze interesul şi să dezvolte abilitățile și potențialul tehnic al elevilor din județul Bihor prin finanțarea de proiecte educaționale ce propun o abordare multi-disciplinară și aplicată a științelor.

Programul este o inițiativă a Romanian-American Foundation și a fost implementat pentru prima dată în 2015 printr-o ediție pilot de către Fundaţiile Comunitare din Sibiu, București, Iași, Cluj. Anul acesta, Oradea, Bacău, Ploieşti şi Târgu Mureș intră în reţeaua oraşelor care oferă oportunitatea educatorilor pasionați de științe să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative și inovatoare, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 15 ani.

fondul_stiintescu_oradea_2016-1

Prin acest program urmărim să finanțăm cel mult 15 proiecte în valoare de maxim 12.000 lei fiecare. Considerăm că apropierea tinerilor de lumea științei este un prim pas în a-i ajuta să înțeleagă utilitatea ei în viața de zi cu zi. Acest program le va trezi interesul pentru științe, le va dezvolta curiozitatea și imaginația, influențându-i în alegerea unei cariere în domeniul STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică).

Valoarea fondurilor destinate finanțării proiectelor câștigătoare a primei ediții a programului este de 120.000 lei (30.000 USD). Jumătate din această sumă este oferită de Romanian-American Foundation sub forma unei contribuții egale cu suma mobilizată de Fundația Comunitară Oradea de la finanțatori locali.

Toţi cei interesaţi de programul Fondul Științescu îşi pot înscrie proiectele până la data de 23 noiembrie 2016, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a programului Fondul Științescu Oradea: CLICK AICI. De asemenea, finanţatorii sunt şi ei aşteptaţi să se implice în număr cât mai mare în acest program.

fondul_stiintescu_oradea_2016-2

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității. Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.