Floare de Lotus, un concurs pro mediu

de |

Floare de Lotus, un concurs pro mediu

Concursul național de ecologie, ecoturism și protecția mediului Floare de Lotus are loc în perioada 22-25 iunie. Acest concurs se adresează elevilor, care vor fi prezenți la eveniment împreună cu profesorii lor.

Județele care vor fi reprezentate de elevi sunt: Arad, Alba, Botoșani, Brăila, Covasna, Constanța, Iași, Mehedinți, Sibiu, Suceava, Vâlcea. Evenimentul dorește să crească nivelul de conștientizare a tinerilor în special, referitor la importanța protecției mediului și implicarea lor în activități de ecologizare.  Activitățile plănuite în acest concurs se vor desfășura în Sânmartin.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

Vineri, 23 iunie, elevii împreună cu profesorii vor lua parte la ,,Atelierului Verde”. Aici, vor învăța cum să metamorfozeze deșeuri și să realizeze diverse lucruri utile. De asemenea, se urmărește educația copiilor pentru protejarea mediului. La final, se va realiza o expoziție cu lucrările realizate de elevi. În cea de-a doua parte a zilei se va face o drumeție la Avenul de la Betfia. Formațiunea carstică va fi prezentată elevilor de Erika Posmoșanu – muzeolog la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.

Pentru observarea efectelor negative ale activităților antropice asupra mediului, elevii se vor deplasa  la rezervaţia naturală ,,Pârâul Peţea” din Băile 1 Mai. Va fi prezentă doamna Eli Mircescu, care îi va ajuta pe elevi să identifice unele specii  de plante, printre care și unele ocrotite de lege. În ultima zi, sâmbătă, se va vizita Peștera Urșilor și Muzeul Etnografic din Chișcău, dar și obiective turistice din Buntești.

Programul de activități îl găsiți aici.