Fii voluntar la Asociația Caritas Eparhial Oradea

de |

Mai mult decât o asociație… asta este Caritas Eparhial Oradea. Aici sunt sprijiniți în mod caritabil şi fără discriminare de orice fel persoanele şi familiile din comunitate aflate în dificultate.

Am discutat zilele acestea cu întreaga echipă Caritas Eparhial Oradea, iar ei au mărturisit că activitatea asociației s-a diversificat de-a lungul anilor. Paleta de servicii oferită este tot mai mare și tot mai multe persoane din comunitatea orădeană se implică în activitățile de voluntariat puse la dispoziție. Mereu e loc pentru un nou voluntar la Asociația Caritas Eparhial Oradea!

Aflându-mă eu însămi printre cei care iau parte la acțiunile de voluntariat din cadrul asociației, am considerat că aceste activități pline de povești uimitoare trebuie transmise mai departe, deoarece le poate oferi orădenilor o imagine a ceea ce înseamnă să fii voluntar, a ceea ce înseamnă să dorești să te implici și să crești, să înveți împreună cu acțiunile pe care le realizezi.

Asociația Caritas Eparhial este…

…locul unde ai să găsești o FAMILIE, locul unde niciodată nu te vei simți singur, având posibilitatea de a alege din cele mai variate activități de voluntariat.

Iată ce vă recomandă Asociația:

 • FII voluntar la Centrul de zi pentru copii Gabrielle: ajută copiii de la centrul de zi să își pregătească temele, participă alături de ei la activităţi recreative (dans, chitară sau scenete de Crăciun). Ajută-i să învețe să dăruiască, așa cum le dăruiești și tu timp din timpul tău;

 • FII voluntar la Cantina Socială: pregătește și servește o masă caldă pentru persoanele fără adăpost și ei te vor răsplăti cu un zâmbet;

 • FII voluntar Clovn – Doctor în Trupa Prieteni pentru un Zâmbet: vizitează copiii internați la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea și oferă-le bucurie, ca să uite pentru o clipă de tratamente;

 • FII voluntar pentru Activități administrative: ajută personalul asociației să pregătească documente, să anunțe alți voluntari de evenimente, să organizezi evenimente și multe altele;

 • FII voluntar la Colecta de Paști sau de Crăciun: folosește-ți abilitățile de comunicare și convinge persoane să contribuie la Colectă cu produse alimentare destinate oamenilor nevoiași.

Povestea Asociației Caritas Eparhial a început…

Asociația Caritas Eparhial Oradea s-a înființat din dorința și voința Preasfinției Sale, Virgil Bercea, Episcop de Oradea pentru a se ocupa de partea socială a comunității din partea Bisericii Greco – Catolice din Oradea.

Asociația a fost înființată în decembrie 2004, iar din anul 2006 a început activitatea cu voluntarii.

Activitatea asociației a început cu voluntari tineri, adulți și persoane vârstnice din Oradea. O parte dintre aceștia sunt voluntari ai asociației și astăzi.

Activitatea asociației a crescut de la an la an. În primii ani de activitate se oferea masa caldă persoanelor fără adăpost la sediul central al organizației. În anul 2011, s-a construit Centrul Social Maria Rosa (situat în Cantemir, pe str. Theodor Aman nr. 1C) în cadrul căruia funcționează Cantina Socială și Centrul de zi pentru copii Gabrielle.

Din 2009 există Centrul de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice care are rolul de a asigura îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice dependente.

Activitățile de voluntariat din primul an al asociației (2006) au fost: distribuirea mesei calde, campania de strângere de formulare 2%, colecta de alimente de Crăciun și de Paști, administrative și de fundraising iar pe măsură ce au trecut anii și activitatea organizației s-a dezvoltat, pentru a ajuta cât mai multe persoane au apărut și alte activități de voluntariat: activitatea voluntar clovn-doctor în Trupa prieteni pentru un zâmbet începând cu anul 2007, voluntar la cantina socială, dușuri sociale și la Centrul de zi pentru copii Gabrielle din anul 2011.

În prezent…

…activitățile care se desfășoară la Asociația Caritas Eparhial Oradea și în care sunt implicați voluntarii sunt:

 • Activitatea Cantina Socială: programul pentru voluntari este de luni – vineri între orele 11.30 – 14.00, la Centrul Social Maria Rosa.
 • Activitatea de la Centrul de zi pentru copii Gabrielle: programul pentru voluntari este de luni – joi între orele 14.30 – 16.00, la Centrul Social Maria Rosa.
 • Activitatea Clovn – Doctori: programul pentru voluntari este de trei ori pe săptămână marți, joi și vineri, la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea. Pot participa la această activitate doar voluntarii care au urmat cursul special pentru Clovni care are loc de două ori pe ani în luna septembrie și în luna februarie.
 • Activitatea Colecta de alimente: se desfășoară iarna și primăvara, de Crăciun și de Paști, la două centre comerciale din Oradea iar programul se stabilește înainte de fiecare activitate.

Ce trebuie să faci ca să devii voluntar Caritas Eparhial Oradea? E foarte simplu! Completează formularul de înscriere disponibil la adresa: https://goo.gl/forms/sWUnLICHyns9tcLA2 sau descarcă-l de pe site http://www.caritaseparhial.ro/promotion_2_ro.php, trimițându-l la adresa de e-mail a Asociației ([email protected]). În cel mai scurt timp vei fi contactat de către coordonatorul de voluntari.

Echipa Caritas Eparhial Oradea te așteaptă cu mult drag să fii voluntar!

Date de contact – Asociația Caritas Eparhial Oradea

 • Adresă sediul central: str. Ep. Mihai Pavel nr.3, loc. Oradea, jud. Bihor
 • Adresă Centrul Social Maria Rosa: str. Theodor Aman nr. 1C, loc. Oradea, jud. Bihor
 • Telefon: 0359/418.211
 • E-mail: [email protected]
 • Web: www.caritaseparhial.ro
 • Facebook: Caritas Eparhial Oradea
 • Program: de luni până vineri între orele 9.00 – 15.00

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]