Festivalul Luminii 2016

de |

În data de 28 mai 2016, ne-am strâns în Parcul 1 Decembrie întocmai pentru a sărbători alături de întreaga țară. Despre ce a fost vorba? Despre Festivalul Luminii.

Organizația Locală Oradea a Cercetașilor României s-a mobilizat și în acest an pentru ca mult așteptatul eveniment să poată avea loc, și anume cea de-a XI-a ediție a Festivalului Luminii. Totul a început cu ora 17:00 când s-a dat startul Târgului de ONG-uri și unde au fost prezente mai multe organizații care au căutat să împărtășească cu cei din jur scopul lor și să invite cât mai mulți oameni să le calce pragul pentru a înțelege cu adevărat utilitatea proiectului și impactul acestuia în comunitate.

De la ora 21:00, toate lumânările din interiorul gulguțelor (micile candele construite din hârtie de voluntarii festivalului) au fost aprinse, atât pe aleile parcului cât și în jurul statuii Eroului Necunoscut. Micile făclii au contribuit la crearea unei atmosfere plăcute, de vis.

Cu mic, cu mare, cei prezenți s-au bucurat de căldura serii, de lumina omniprezentă și de programul pregătit de cercetași. Am fredonat cântece cercetășești, ne-am jucat, ne-am plimbat prin parc, ne-am bucurat de petrecerea unui timp de calitate alături de cei dragi și, bineînțeles, cu toții am mers înspre case cu zâmbetul pe buze și cu gândul la micile luminițe ce ne-au reamintit de importanța lucrurilor mărunte. De asemenea, au fost prezenți și Juggler.ro, ei având responsabilitatea de a susține un spectacol la foc „încins”. Evenimentul s-a încheiat la ora 24:00.

„Pentru noi, acest eveniment este unul din modurile prin care putem să dăm ceva înapoi comunității pentru sprijinul care ni-l oferă, dar și un proiect în care se pot implica activ toți membrii noștri și, desigur, voluntarii externi. În același timp, Festivalul Luminii contribuie la atingerea obiectivelor educaționale pe care le avem pentru cercetașii noștri” – sursă text AICI.

Articol scris de Iulian Pavăl

Fotografii realizate de Ștefania Curila