Excepționalii de la Școala de Valori

de |

Excepționalii este un proiect al Școlii de valori care își propune să scoată din tinerii liceeni tot ceea ce este mai bun.

„Ambițioși, implicați 100%, cu o dorință puternică de perfecționare, înarmați cu un curaj nebun, dispuși să învețe din orice experiență. Ei sunt Excepționalii, liceenii care își doresc să schimbe societatea în bine prin talentele și pasiunile lor” – sursă text AICI. Luând în considerare această scurtă descriere, ne putem da seama că munca pentru a educa și forma tinerii este orientată înspre resposabilitate și crearea unei viitoare societăți formate din adevărați lideri.

„Ne adresăm tinerilor care au ceva de spus, care se fac remarcați prin inițiative și rezultate foarte bune într-un anumit domeniu, cum ar fi: antreprenoriat, tehnologie și IT, educație, economie şi finanţe, artă, voluntariat etc.”

La baza întregului demers există modele demne de urmat, programe educaționale puse la punct și multă voie bună. De asemenea, scopul final este acela de a pune în practică ideile excepționalilor și de a-i susține. „La a doua ediție Excepționalii, 77 de adolescenți pasionați, din toată țara, au trecut printr-o călătorie de schimbare, compusă din mai multe experiențe: Tabăra de Inovație, Imersiune în lumea business din București și Voluntariat în proiecte de impact. Citește povestea și vezi rezultatele pe AICI”.

Cum poți sprijini și tu tinerii implicați? Fii alături de ei și participă la strângerea de fonduri Transmaraton. Mai mulți alergători s-au înscris în cursă pentru a le oferi încă o șansă liceenilor dornici să fie ei schimbarea. Competiția va avea loc în data de 18 septembrie 2016 (mai multe informații AICI).

„65 de Excepționali și susținători au format echipe și au investit 1565 de ore de voluntariat în organizarea a 7 proiecte de impact, cu participanți din 12 orașe din țară: Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Roman, Târgu Neamț, Bicaz, Galați, Focșani, Sibiu, Craiova, Râmnicu Vâlcea, București. În cadrul acestora, circa 1367 de tineri au beneficiat de peste 120 de ore de educație nonformală și oportunități prin ateliere, conferințe și workshop-uri interactive care i-au motivat și i-au ajutat să-și descopere drumul potrivit în viață. Cu ajutorul tău, la ediția a treia a proiectului Excepționalii ne dorim să oferim gratuit șansa dezvoltării pentru 100 de adolescenți cu potențial din toată țara, care vor duce mai departe schimbarea”.

Acestea fiind scrise, nu ne mai rămâne decât să le ținem pumnii tinerilor, organizatorilor și alergătorilor de la Transmaraton.