Evenimentul caritabil ”10 pentru viitor!​”

de |
Evenimentul caritabil 10 pentru viitor!​

Rotary Club Băile Felix, în parteneriat cu Rotaract Club Oradea, ​au deosebita plăcere de a vă invita ca, prin simpla dumneavoastră prezență, să contribuiți la evenimentul caritabil 10 pentru viitor!​. Vă așteptăm să fiti alături de noi în data de 16 iunie la Pensiunea Nicoleta, din Băile Felix.

Scopul nostru este strângerea de fonduri pentru demararea a 10 proiecte menite să sprijine educația și să aibă impact pozitiv asupra tinerei generații. Primul proiect din cele zece va avea în vedere dotarea Bibliotecii din cadrul Școlii Sânmartin cu mobilier, calculatoare de ultima generație și nu în ultimul rând volume de cărți. Rafturile existente sunt insuficiente, fiind necesare încă 6 rafturi modulare în vederea înlocuirii unor dulapuri existente, neadecvate pentru bibliotecă. Calculatoarele existente au 14 ani, fiind depășite din punct de vedere tehnic, unele fiind chiar nefuncționale.

În acest sens se impune achiziționarea a 6 noi calculatoare. Birourile pentru calculatoare sunt bănci mutate din clase, nefiind adecvate scopului. Se vor proiecta 6 birouri în vederea eficientizării spațiului pentru cele 6 calculatoare noi. Se vor achiziționa volume, cărți și manuale conform unui necesar întocmit de directorul școlii și bibliotecar. Bugetul acestui proiect este de 5000 €. În cadrul evenimentului avem onoarea de al avea alături de noi pe invitatul special Ştefan Popa – Popa`s, unul dintre cei mai apreciați artiști, deținător al titlului de ”cel mai rapid caricaturist din lume”, 131 de caricaturi în decurs de o oră, record cu care a intrat în cartea recordurilor Guiness World Record.

Cine suntem?

Rotary, la nivel internațional este o organizație de oameni specialiști în domeniu lor de activitate, reuniți pe plan mondial, care oferă ajutor umanitar, promovează cele mai înalte standarde etice în orice activitate profesionala și contribuie la instaurarea climatului de bunăvoință și pace în lume.

Motto​: „A servi mai presus de sine”

Rotary Club Băile Felix a luat ființa în mai 2012 din dorința de a promova valorile tradiționale ale familiei Rotary la nivel național și local, cât și valorile simple și nobile ale voluntariatului. Un grup de oameni care se stimează și se respectă, dar mai presus de toate sunt prieteni și care au același țel: implicare activă și productivă pentru societate, comunitate și nu în ultimul rând pentru mediu.

Rotary Club Băile Felix, Proiecte desfășurate

Ca proiecte organizate de-a lungul timpului amintim: realizarea unui teren sintetic de fotbal la Spitalul de Recuperare din 1 Mai; renovarea și dotarea grupurilor sanitare din incinta Spitalului de Recuperare din 1 Mai; realizarea expertizei, proiectulului de arhitectură și de instalații la etajele 3 și 4 din cadrul Spitalului de Oncologie din Oradea; plantarea a mii de puieți în cadrul proiectelor Rotary plantează; susținerea unui medic stomatolog din Brazilia – de experiența și disponibilitatea căruia beneficiază anual începând din 2015 populația defavorizată din Lăzăreni; excursii organizate pentru elevii cu rezultate bune la învățătura din cadrul Școlii din Sânmartin; haine și alimente pentru populația defavorizată din Lăzăreni și comune apropiate de Băile Felix; acordarea de premii elevilor care au obținut locul I la diferite categorii de vârsta la Concursul Interjudețean de Matematică în anul 2018.

10 pentru viitor!

Credem ca puterea de transformare a societății stă în educație și în tinerii de astăzi, de aceea alegem să ne dedicam o parte din energie spre a ghida elevii în procesul de construire și în cel al descoperirii de sine. În cadrul evenimentului ne propunem sa strângem fonduri pentru a demara 10 proiecte menite să sprijine educația și să aibă impact pozitiv pentru a construi caractere puternice care sa ofere încredere, echilibru și curaj
societății. Primul proiect va fi dotarea Bibliotecii din cadrul Școlii Sânmartin.

Al doilea proiect va fi o tabăra de vară, în cadrul căreia să oferim workshop-uri de dezvoltare personală și jocuri educaționale de care vor beneficia elevii cu rezultate bune la învățătură ce provin din medii defavorizate, elevi ai Școlii din Sânmartin. Ne propunem să aducem valoarea educației teoretice și sa o completăm cu experiențe utile, pentru a-i ajuta pe elevi să își identifice mai ușor traiectoria viitoarei cariere.

Un al treilea proiect presupune organizarea unui „atelier de croitorie”, în cadrul căruia tinerii care doresc să pună bazele unei meserii să învețe de la un profesionist în domeniu, rolul nostru fiind acela de pentru a le facilita tinerilor obținerea unei „brățări de aur”. Prin participarea la acest proiect ne dorim să contribuim la o integrare mai ușoara a tinerilor pe piața muncii, iar alături de partenerul nostru să reușim să construim un program
care oferă numeroase beneficii tinerilor, atât din punct de vedere teoretic, dar mai ales practic.

Participarea la eveniment se poate face în baza unei invitații primite de la un membru Rotary sau solicitând prezența dumneavoastră la 0728308540 – persoană de contact: Căprar Ciprian. Costul unei invitații este de 200 de lei, ținută adecvată unui cocktail party în grădină, confirmările fiind acceptate până în data de 14 iunie, la aceleași date de contact.