Eroii tineri de la HeRo

de |

Sâmbătă, 1 aprilie, a avut loc prima ediție a proiectului HeRo la Oradea, desfășurat la Facultatea de Științe Economice.

HeRo este un proiect marca Excepționalii 2017, susținut de Școala de Valori, care urmărește pregătirea tinerilor pentru un interviu, prezentarea procesului de recrutare, alcătuirea unui C.V., redactarea unei scrisori de intenție sau al unui eseu motivațional.

Echipa HeRo este formată din 13 voluntari, dornici să se implice și să-și dedice timpul educației și dezvoltării nonformale. Proiectul este format din patru workshop-uri susținute de patru traineri, fiecare prezentând o temă dintre cele menționate mai sus.

Flavius Stoica, antreprenor, a vorbit despre partea de motivație. Ne-a sfătuit să ieșim din zona de comfort, pentru a evolua, să ne cunoaștem punctele tari și provocările și să petrecem timp alături de oameni de la care putem învăța. „Un lucru poate să fie atât de greu sau de ușor, precum vreți voi”, spunea Flavius.

Doamna Daciana Nica, de la AJOFM, ne-a povestit despre cum să realizăm un C.V. bun. Ne-a vorbit despre ce urmărește un angajator într-un C.V., despre ce este de evitat și a relatat evenimente din propria experiență. De asemenea, ne-a oferit fiecăruia câte un C.V. necompletat, pentru a ne familiariza cu modelul, și câte cinci ghiduri care vizează diferite teme.

Doamna Ionela Demian, de la Corporactive, ne-a oferit câteva detalii esențiale din cadrul unui interviu. Ne-a vorbit despre strânsul de mână, despre contactul vizual și despre îmbrăcăminte. Potrivit celor spuse de dumneaei, angajatorul își dă seama încă din prima secundă dacă cel din fața lui este sau nu potrivit pentru post.

Irina Ionescu, reprezentantă a Școlii de Valori, a vorbit despre conceptul de personal branding. Am discutat despre valori, flexibilitate, sacrificii și comparații și am vizionat un filmuleț care prezenta cum să ne punem în lumină valorile personale. De asemenea, în pauza mare, Irina a făcut în curtea facultății un energizer, cu voluntarii și cu participanții.

Fotografii realizate de Cătălin Hațegan

„Având în vedere că a fost prima ediție a HeRo, personal, cred că a ieșit foarte bine, din toate punctele de vedere. Din feedback-ul primit a rezultat că asemenea teme practice sunt dorite, în contextul în care educația nonformală devine complet esențială în dezvoltarea unui tânăr”

Iulian Pavăl, elev

Ținem să le mulțumim încă odată trainerilor pentru timpul oferit și pentru dedicarea și entuziasmul de care au dat dovadă în cadrul proiectul. Echipa HeRo vă invită să luați parte și la următoarele proiecte care vor fi organizare cât de curând posibil!