Emoții autentice la 11even Experiences Oradea

de |

Emoții autentice la 11even Experiences Oradea.

Evenimentul 11even Experiences Oradea, un eveniment care pune accent pe experiențe de viață, oameni și idei, a avut loc în data de 3 noiembrie, 2017. Un alt scop al evenimentul a fost caritabil, pentru a strânge mai multe fonduri menite să susțină programul Fondul Științescu Oradea. Acest program este dezvoltat de Fundația Comunitară Oradea, prin care vor fi oferite finanțări pentru proiecte din domeniul științelor, (tehnologie, inginerie, matematică), care au scopul de a stimula și încuraja pasiunea tinerilor pentru științele exacte.

11even Experiences Oradea, moderat de către binecunoscuta Mihaela Tatu, a fost un eveniment plin de emoții, atât pentru vorbitori, cât și pentru publicul prezent la Filarmonica din Oradea. 11 personalități au fost prezente pentru a își împărtăși poveștile de viață care erau în acord cu tema evenimentului aflat la a VI-a ediție, și anume „Transformă-ți viața”!

Mărturisesc că inițial tema evenimentului mi se părea puțin greu de surprins în doar 11 minute, cât a avut la dispoziție fiecare dintre vorbitori. Deși a fost uneori nevoie de 2-3 minute în plus pentru ca invitatul, sau invitata, să își încheie povestea, ideea de bază a fost surprinsă în discursul fiecăruia. Nu prefer termenul de discurs, deoarece mă duce cu gândul la un limbaj de lemn și o sală plină de oameni reci, iar nu acest lucru s-a întâmplat în seara de vineri, 3 noiembrie. Dimpotrivă, evenimentul a fost unul antrenant, cu momente calde pline de emoție, cu râsete sincere, dar și cu senzația de final că se poate. Ce anume se poate? Să îți transformi viața.

Transformă-ți viața!

Poveștile invitaților nu au fost fantasmagorice, sau dintr-o lume inaccesibilă celor prezenți, ci au fost povești de viață în care ne-am regăsit, într-o măsură sau alta, fiecare dintre cei aflați în public. Cine nu a trecut printr-o situație în care își pierde locul de muncă, sau chiar pe cineva drag? Cine nu a auzit măcar o dată descurajări atunci când dorea să își urmeze visul de o viață, sau nu a trecut prin momente grele din punct de vedere financiar?

Rând pe rând, vorbitorii aflați pe scenă ne-au cucerit inimele cu aceste momente din viața lor pe care le-au împărtășit sincer cu noi. De la fiecare în parte am aflat un alt mod prin care își poți schimba viața, o modalitate nouă prin care poți să lupți să ajungi unde dorești.

I-am menționat de câteva ori pe vorbitori, dar nu v-am spus numele. Ei bine, acești oameni deosebiți activează din domenii diferite. Lucian Mândruță, jurnalist, realizator radio, Florica Bradu, solistă de muzică populară, Eli Lăslean, designer vestimentar, Ligia Burtă, director Centrul de Transfuzii Bihor, prorector Universitatea din Oradea, Zsolt Torok, alpinist, Cristina Bălan, solistă de muzică ușoară, Cosmin Seleși, actor, prezentator TV. Au fost prezenți și: Viorel Pașca, fondator Centrul Dumbrava; Mirela Retegan, fondator Gașca Zurli; Vlad Voiculescu,  fondator ,,MagiCAMP”, și nu în ultimul rând  Susana Pletea, director editorial al Burda România.

Toți ne-au povestit din proprie perspectivă cum și-au depășit limitele, și cum și-au transformat viața. La final, publicul a plecat motivat și în minte cu expresia care a fost accentuată de către moderatoare Mihaela Tatu: „Ești ce alegi să fii!”

„11even Experiences Oradea” este un concept marca „Asociaţia 11even”, care are loc în mai multe orașe din țară. În Oradea este desfășurat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.

Așteptăm cu mult interes ediția de anul viitor!