Drumul Bisericilor de lemn

de |

Drumul Bisericilor de lemn.

Ediția din acest an a evenimentului „Redescoperă Bihorul pe bicicletă”, continuă după Drumul Vinului, cu Drumul Bisericilor de lemn. Acesta din urmă va avea loc sâmbătă, 1 iulie.

Traseul va cuprinde: Pornirea de la Primăria Comunei Bratca, Centrul Cultural din Bratca, Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil-Beznea, Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil-din Valea Crișului, sat Lorău-Cascada Boiuluisat Lorău-Centrul de Informare Turistică Bratca, și se va încheia tot în fața Primăriei Bratca. Vor fi parcurși 26.7 km, iar pornirea se va face la ora 9:30.

Grupul de bicicliști va fi coordonat pe tot parcursul traseului și va fi însoțit de o mașină de asistență tehnică. Persoanelor sub 14 ani li se recomandă să fie însoțite de cel puțin un părinte care să Ie supravegheze (sau  o rudă). Persoanele peste 14 ani să dețină asupra lor un act de identitate.

Deoarece traseul se numește Drumul Bisericilor de lemn, vor fi vizitate pe parcursul acestuia și două biserici din secolul al XVIII-lea. 

Întregul traseu, regulament și comunicat de presă, le găsiți aici.

Evenimentul este organizat de către Agenția de Management al Destinației Bihor, Consiliul Județean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Asociația Filantropia Oradea și Asociația Unanimis.

Scopul evenimentului este introducerea bisericilor de lemn pe lista monumentelor UNESCO. Dacă se reușește acest lucru, va fi un plus de valoare pentru turismul din județul Bihor.