Baschetul orădean

de |

Baschetul orădean

Întreaga sală vuiește, entuziasmul suporterilor te face să te ridici de pe scaun și să scandezi și tu, să cânți, să încurajezi echipa care luptă pentru victorie, pentru gloria orașului. Cum echipa de fotbal s-a desființat, municipalitatea și-a îndreptat atenția înspre echipa de baschet, a cărei rezultate nu au întârziat să apară. CSM CSU Oradea a reușit pentru prima dată în 2016 să fie încoronată campiona României. Performanța a fost repetată în 2018, făcând din Piața Unirii un loc de sărbătoare în timpul meciului final.

Arena Antonio Alexe continuă să fie locul în care orădenii, indiferent de vârstă, pășesc cu entuziasm, participă la un spectacol sportiv rar întâlnit. Aici, în pofida înflăcărării fanilor, totul se desfășoară pașnic, nu există violențe sau scandări care nu ar trebui să se audă. Eleganța jocului, dăruirea jucătorilor fac din baschetul orădean un exemplu pentru celelalte echipe, care, ajunse la Oradea, încearcă cu toate forțele să repună campioana. Unele reușesc, alte continuă să spere, dar și așa publicul orădean nu renunță ci continuă să încurajeze jucătorii, echipa. Dacă sezonul trecut meciurile erau doar din campionatul național, în acest an, echipa CSM CSU Oradea v-a disputa meciuri și în Europa.

Biletele pentru meciurile echipei de baschet orădene se pot achiziționa de la Primăria Oradea sau prin rețeaua Eventbook, prețul unui bilet fiind de 20 de lei categoria I, 15 lei categoria a II-a, iar elevii, pe baza carnetului de elevi, plătesc 2.5 lei.